Biznis

Brza cesta Lašva-Travnik bez naplate cestarine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brza cesta Lašva-Travnik bez naplate cestarine – Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, na temelju Ustavnih obveza i odgovornosti, održao je sastanak s predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, zamjenicom predsjednika Vlade FBIH i federalnom ministricom financija Jelkom Milićević, zamjenikom predsjednika Vlade FBiH i federalnim ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom, federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem, federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem i direktorom JP „Autoceste FBiH“ Jasminom Bučom.

Cilj sastanka je traženje načina za ubrzanje izgradnje dionica autoceste na koridoru Vc i brze ceste Lašva – Travnik. Zaključeno je da je neophodno osigurati dodatna sredstva za gradnju kako bi se otvorili radovi na dionicama za koje su izvršene potrebite pripremne radnje.

Za brzu cestu Lašva-Travnik je zaključeno da treba biti bez naplate cestarine, jer time ima puno veći pozitivan učinak na privredu i značajno smanjenje troškova izgradnje te su dogovorene aktivnosti na pripremi neophodnih uvjeta za dovođenja do faze izgradnje, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno