Biznis

Brza cesta Lašva-Donji Vakuf

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH donijela je danas Odluku o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf u skladu s tehničkim propisima i pravilima “Transevropskih magistrala”.

Na ovaj način su stvoreni preduslovi za izradu investiciono-tehničke dokumentacije, zaključno sa izradom glavnog projekta brze ceste Lašva – Vitez – Donji Vakuf sa objektima i infrastrukturom, kao i za pribavljanje urbanističke saglasnosti i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa (eksproprijacija nekretnina).

Sredstva za projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju nekretnina za brzu cestu Lašva -Vitez – Donji Vakuf osigurat će JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar u skladu s Planom poslovanja za 2014. godinu i Trogodišnjim planom poslovanja za period 2015. – 2017. godina, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno