Ostali sportovi

Bronzana medalja za Džejnu Džaferbegović iz KK Čelik na Federalnom prvenstvu

Bronzana medalja za Džejnu Džaferbegović iz KK Čelik na Federalnom prvenstvu- Proteklog vikenda, 24. i 25.04. 2021.godine, u Gradačcu je održano 16. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore U21 i seniore, a u organizaciji kluba borilačkih sportova Zmaj iz Gradačca.

Učešće je uzelo 68 klubova za prostora Federacije BiH sa oko 400 takmičara -, saopštavaju iz karate kluba (KK) Čelik Zenica. Za karate klub Čelik nastupila su dva takmičara.

Džejna Džaferbegović je osvojila bronzu u kategoriji Seniorke -55 kg.

Kenan Lišić je zaustavljen u drugom kolu i u borbi za medalju nije uspio pobjediti, te je na kraju osvaja peto mjesto.

-Njih dvoje vrlo brzo očekuje Balkansko seniorsko prvenstvo koje bi se trebalo održati u Srbiji. Karate klub Čelik će u sljedećem mjesecu nastupiti na dosta takmičenja. Izdvajamo, polovinom maja državno prvenstvo kadeti, juniori i U21 i prvenstvo BiH za djecu, koje bi se trebalo održati u Zenici u našoj organizaciji, KK Čelik -, kazao nam je Marijo Zakić, trener u KK Čelik Zenica.

E.Imamović

Foto KK Čelik

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem