Zenica

Brainobrain program konačno i u Zenici

Brainobrain program konačno i u Zenici
Brainobrain program konačno i u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brainobrain program konačno i u Zenici – Program je namijenjen djeci u dobi od 4 – 14 godina, a temelji se na NLP-u (neurolingvističko programiranje) i radu na abakusu, drevnom azijskom računalu koje je stoljećima korišteno prije nego što je izumljen moderni numerički sistem.

Abakus se danas koristi za mentalnu aritmetiku. Upravo pomoću NLP-a i abakus mentalne aritmetike dolazimo do izvrsnih rezultata kod djece već nakon nekoliko mjeseci pohađanja Brainobrain programa.

Brainobrain pomaže razviti dijeci brojne intelektualne i društvene viještine koje im omogućuju uspiješnost u školi i svakodnevnom životu. Nastavu provode educirani i licencirani treneri. Program je dvojezičan i održava se na maternjem i Engleskom jeziku. Brainobrain program se održava jednom sedmično u trajanju od 120 minuta.
Osim rada na abakusu i mentalne aritmetike, djeca rade vježbe koncentracije, disanja, rješavaju zadatke kojima se potiče rad mozga, te razmatraju vrijednosti i osobine koje posjeduje ona osoba koja djeci predstavlja uzor odnosno role model. Roditelje i djecu savjetuje se da vježbaju na abakusu svaki dan u trajanju od 15 minuta, kako bi djeca postigla izvrsne rezultate.

Vizuelno auditivne i kinestetičke metode VAK. Istraživanjem metoda učenja utvrđeno je da neka djeca uče brže dok informacije primaju auditivnim putem il slušanjem, neka djeca uče brže dok informacije primaju vizuelnim putem, gledanjem a neka kinestetičkim putem, dodirom. Istraživanja pokazuju da se najbolji rezultati postižu ako se koriste sve tri spososnosti. Na taj način se koristi i lijeva i desna hemisfera mozga što rezultira povećanjem kapaciteta mozga kod djece.

O programu i nastavi:

– Za djecu od 4 do 14 godina
– Predavanja su zabavna i prilagođena  uzrastu
– Svi naši treneri su fakultetski obrazovani i imaju iskustvo u radu s djecom

– Nastava se provodi dva sata sedmično, jedno predavanje
– 15 minuta dnevno vježbanja kod kuće

– Grupe se sastoje od manjeg broja učenika (od 6 do 15) da bi se  postigao  maksimalni efekt i omogućio individualni pristup

– Svaki učenik dobija svoj Abakus i komplet knjiga za rad

– Svaki učenik dobija diplomu  nakon uspješno  savladanog nivoa

(Norma: ISO9001:  2000)

– Pristupačne cijene

Početkom oktobra će biti održan demo čas koji će biti besplatan a sve prijave se mogu izvršiti putem broja tel. 061 788 618

Detaljnije se može pročitati na facebook stranici

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno