Biznis

Brainobrain program i u Zenici – roditelji, saznajte više

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brainobrain program i u Zenici – roditelji, saznajte više – Brainobrain program – Računanje složenih matematičkih zadataka napamet za većinu odraslih gotovo je nemoguća misija, a pomisao da se uz to paralelno pjeva i pleše ili se izvode neke fizičke vježbe djeluje, u najmanju ruku, strašno naporno. Ipak, djeca koja prođu cio Brainobrain program to mogu da rade bez problema, kao da im je sasvim prirodno.

Radi se o programu za razvoj ličnosti i moždanih vještina kod djece od 4 do 14 godina i to s dva glavna cilja: potpuni razvoj mozga (pomoću abakusa, VAK metode učenja i neurobičkih vježbi) i razvoj ličnosti (pomoću NLP tehnika).
Brainobrain se pokazao kao idealno rješenje za povećanje brzine i lakoće kojom djeca primaju, obrađuju i pamte informacije kako bi ostvarila izvanredne rezultate na svim područjima svakodnevnog života. Bitno je napomenuti da su to sposobnosti koje djeca stiču za cio život.

Šta radimo na Brainobrain časovima?

Posebnim metodama i tehnikama stavlja se u funkciju cijeli kapacitet dječjeg mozga. Time se omogućuje brzo i učinkovito učenje, povećanje koncentracije, pamćenja, vizualizacije. Program je dvojezičan, pa se nastava održava na bosanskom i engleskom jeziku, čime djeca paralelno savladavaju i jedan strani jezik.

Kod polaznika su roditelji već nakon par mjeseci uočili brojne promjene poput: rasta samopouzdanja, samosvijesti, usmjerenog ponašanja i povećane kreativnosti. Uporedo jačamo i funkcije mozga, kao što su naprimjer: brzina procesuiranja informacija, koncentracija, fokus, vizualne i slušalačke sposobnosti, fotografsku memoriju, samodisciplinu…

Zbog upotrebe različitih tehnika, Brainobrain program poboljšava fokus i koncentraciju, povećava brzinu primanja i obrade informacija, omogućuje brzinu i tačnost u rješavanju matematičkih i logičkih zadataka, razvija fotografsku memoriju kao i kreativnost te vizualne i slušalačke sposobnosti. 

Jedinstvenost programa je i u posebnim uvjetima u kojima se izvodi nastava, a to je opuštajuća, zabavna i kreativna atmosfera, u kojoj su najvažniji pozitivni emocionalni odnosi.

Koncept i razine programa

Program je podjeljen na 10 razina za djecu koja idu u osnovnu školu, te 12 razina za djecu koja idu u vrtić, od čega svaka razina, ovisno o uzrastu grupe, traje 3 do 4 mjeseca. Nakon svakog nivoa dijete polaže test za koji dobija internacionalnu Brainobrain diplomu. Grupe se sastoje od 5 do maksimalno 10 polaznika.

Časovi se održavaju jednom sedmično u trajanju od 120 minuta. Čas Brainobraina, na koji se dolazi jednom sedmično, traje 120 minuta i uvijek počinje nekom inspirativnom afiramcijom, poput Ghandijeve poruke “Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu” ili na primjer, “Svaka osoba je jedinstvena”. Važan dio časa su i takozvane neurobičke vježbe. Iako se 120 minuta čini poprilično dugo, časovi su jako dinamični, te se kroz svakih 15 minuta smjenjuju različite aktivnosti. Na taj način djeci uspijevamo zadržati koncentraciju, fokus i pažnju na željenoj materiji.

Nastavu izvode visokoobrazovani licencirani Brainobrain treneri. Nastavni materijal kojim se služe trener i polaznici je drugačiji za svaku razinu, a podazumijeva abakus, udžbenike, karticu za mentalnu aritmetiku itd. Sav materijal polaznici nabavljaju u samom centru. 

Uloga roditelja u programu

Prvi zadatak roditelja je shvatiti važnost samog programa. Brainobrain nije igraonica, nego ozbiljna akademija koja koristeći različite tehnike na djeci prihvatljiv način nastoji da iz njih izvuče ono najbolje. Djeci trebate pružiti svoju podršku te pomoći svom djetetu, posebno u prvom nivou, kada dijete trebamo poticati da vježba kod kuće svakodnevno 15 minuta s pravim pokretima i izgovaranjem čarobnih riječi, jer samo na taj način će savladati program. Do odustajanja ili izostanka očekivanih rezultata dolazi zbog nedovoljno ozbiljnog pristupa programu od strane djeteta ili roditelja. Potpora roditelja Brainobrain treneru i nastavnom procesu je presudna za ostvarivanje napretka u kognitivnom funkcioniranju djeteta, kojeg program garantuje i koji je lako ostvariv, ukoliko je dobra suradnja djeteta, roditelja i trenera.

Sa Brainobrain programom imamo mogućnost da stvaramo lidere, prije svega svog života, jer se uz Brainobrain program dječje samopouzadnje digne na zavidnu razinu, nemaju straha od javnog nastupa. Oni nauče koristiti svoje potencijale i cjelokupni kapacitet mozga, koji je kod većine ljudi zanemaren. A sve te vještine, kad su jednom usvojene, ostaju za cijeli život, slično kao vožnja bicikla.

Pozovite nas , jer na nama i Vama, dragi roditelji, je da tu mogućnost maksimalno iskoristimo, zar ne?

Sve dodatne informacije možete vidjeti na stranici www.facebook.com/pg/BrainobrainCentarZenica
Adresa: Ulica Maršala Tita br. 61, 2 sprat
Kontakt telefon: 061/788-318



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno