Ostali sportovi

Braća Petrović priređuju Treći memorijalni veteranski ragbi turnir “Amir Halilović” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od poznatih zeničkih ugostitelja Ivana i Andrije Petrovića saznajemo da su pripreme za treći veteranski ragbi turnir, posvećen heroju, rahmetli Amiru Haliloviću uveliko u toku.

Na ovogodišnji turnir, koji će se održati 20. aprila, na Sportskom stadionu “Kamberovića polje” sa početkom u 10,00 sati, prijavilo se 18 klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije, zbog čega Petrovići s pravom smatraju da je Zenica postala vodeći grad na području bivše Jugoslavije u priređivanju ovakvih događaja. Svoje dolaske najavili su naši, nekada aktivni ragbisti iz dijaspore, sa adresama u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Holandiji pa čak i u SAD.

Osim što su osmislili pehar, medalje i plakate, za treći turnir opremili su se i posebnim dresovima sa obilježjima našeg grada, kao i majice s Amirovim likom. Prethodni turnir, koji je održan u aprilu 2023. godine, propratili su svi najvažniji mediji u državi, predstavljajući grad čelika i dima u najljepšem svjetlu prijateljstva i otvorenosti prema svim dobrobamjernim ljudima.

“Budući da je riječ o turniru potpuno nekomercijalnog karaktera, kakvi su inače svi naši projekti, bez obaveze plaćanja troškova kotizacije, ishrane i osvježenja, isti priređujemo ulaganjem vlastitih sredstava te uz pomoć i podršku naših prijatelja, poslovnih partnera i dobrih ljudi. Tako da svi učesnici jedino snose troškove prevoza i smještaja,” kazao nam je Ivan.

“Svi igrači koji nam dođu mišljenja su da ovakav turnir, kakav mi već treću godinu organizujemo u našem gradu, nema nigdje na prostoru bivše Jugoslavije. I uvijek odlaze s najboljim utiscima o Zenici i Zeničanima,” govori nam Andrija.

Smisao ovog turnira, koji sada već prerasta u tradiciju, ogleda se u okupljanju dobrih ljudi iz nekadašnje velike države, sa željom da sačuvaju davno izgrađena prijateljstva i time doprinose jačanju međusobnog povjerenja, mira i zajedništva.

“Čovjek, koji je spašavajući sedam ranjenih ljudi, i sam ranjen te ostao bez noge i tri prsta lijeve ruke – naš rahmetli brat Amir Halilović zaslužuje da se s najhumanijim porukama udružujemo oko njegovog imena i prisjećamo se te ljudske gromade, koja se nažalost nije uspjela izboriti protiv teškog raka pluća, napuštajući nas u 52. godini života,” tvrdi Andrija, a Ivan dodaje: “Takav čovjek se ne smije zaboraviti, jer služi na ponos svim Zeničankama i Zeničanima.”

Uz neizmjernu zahvalnost mnogim prijateljima, lokalnim privrednicima i simpatizerima turnira, koji su do sada na svaki način pružili nesebičnu potporu u organizaciji ovogodišnjeg turnira, braća Petrović poručuju da u ovoj toploj ljudskoj priči za svakog ima mjesta te pozivaju sve koji to žele da ih podrže.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno