Zenica

Braća Petrović najavljuju: 30.12. „DAN DJEČIJE RADOSTI“ ZA SVU DJECU ZENICE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naši poznati humanitarci i ugostitelji, braća Ivan i Andrija Petrović sinoć u putem društvenih mreža najavili organiziranje „Dana dječije radosti“, koji će se događaj namijenjen za svu djecu Zenice prirediti 30. decembra u njihovom objektu „Krčma BP“.

Cilj organiziranja ovog događaja je da nijedno dijete ne smije ostati uskraćeno za svoj novogodišnji paketić, kao ni poruku o tome koliko je svako od njih važno i vrijedno za našu lokalnu zajednicu. Osim podjele besplatnih novogodišnjih paketića putem Djeda Mrazova angažiranih na volonterskoj osnovi, kao i fotografisanja s njima, braća Petrović tradicionalno, već duži niz godina osmišljavaju i bogate programske sadržaje prilagođene dječijem uzrastu i zanimanjima, uz dobrovoljna učešća umjetnika iz oblasti dječijeg stvaralaštva, glumaca, pjesnika, muzičara, animatora, modelatora za balone, zbog čega se kao grad možemo pohvaliti najvećim i najzabavnijim novogodišnjim dječijim žurkama. Prošle, 2021. godine organizirali su prvi dolazak Djeda Mrazova spuštanjem sa petnaestospratnog solitera, u kojem se nalazi njihov ugostiteljski objekat „Krčma BP“, a koja je slika putem elektronskih i štampanih medija dječijeg ushićenja obišla cijelu državu.

Ove godine, osim mnoštva drugih iznenađenja koja ponovo pripremaju, namjera im je obezbijediti besplatni paketić za svako zeničko dijete koje poželi da se na „Danu dječije radosti“ druži s ostalom malom rajom, ukazujući na potrebe aktivnijeg uključivanja djece iz marginaliziranih društvenih grupa u normalno životno okruženje i povezivanja s njihovim vršnjacima iz tog okruženja, čime žele pokazati da su sva djeca jednaka i kao takva naše najveće bogatstvo, čiji najbolji interesi moraju biti prioritet svih prioriteta u svakoj segmentu društvenog života.

Zbog toga su u svojoj fb objavi pozvali sve privredne subjekte i pojedince dobre volje, koji žele biti dio ovog projekta, da im se priključe i podrže donacijama u vidu proizvoda primjerenih sadržajima novogodišnjih paketića, kao što su slatkiši, grickalice, sokići, igračke za djecu i tome slično ili na drugi način koji se za ovakve svrhe može smatrati prikladnim. Također su otvoreni i za sve prijedloge u pogledu programa, kao i prijave svih udruženja, organizacija i pojedinaca koji se bave kreativnim i zabavnim radom s djecom za učešće u istom programu.

Za sve zainteresovane, koji se žele odazvati ovom njihovom pozivu, stoje na raspolaganju putem e-mail adrese: [email protected] ili putem Viber brojeva: 060 302 8834 (Ivan) ili 061 068 428 (Andrija). Napominju da će sa zadovoljstvom istaći reklame svih donatora „Dana dječije radosti“, njihova imena javno obznaniti i uručiti im prigodne zahvalnice.

„Ova odlazeća godina većini ljudi protekla je u izdržavanju krize visokih cijena hrane i drugih usluga, političkih trvljenja i mnogih drugih neizvjesnosti i nesigurnosti. U tom izdržavanju svijeta sumorne stvarnosti zapostavili smo ono što ga čini najljepšim i naše postojanje jedino smislenim, a to je dječiji osmijeh i njihova radost. I to je nešto oko čega se svi moramo ujediniti, ako želimo da živimo s vjerom u bolje sutra, jer su djeca naše ruke kojima se držimo neba,“ poručili su nam Petrovići.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno