Zenica

Braća Petrović i prijatelji za stradale u potresu iz Siska i Petrinje: Humanitarna akcija “NISTE SAMI”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Braća Petrović i prijatelji za stradale u potresu iz Siska i Petrinje: Humanitarna akcija “NISTE SAMI” – Bilo je potrebno samo 8 sati, nakon što je snažan potres pogodio susjednu nam Hrvatsku pa da naš poznati blizanački dvojac – Ivan i Andrija Petrović organiziraju humanitarnu akciju u vidu prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga za pomoć nastradalima sa područja teško razorenih Siska i Petrinje.

Obavijest o provođenju ove akcije objavili su putem svojih privatnih fb profila, uz topli ljudski poziv svim svojim prijateljima, osobito među ragbi veteranima, familiji i poznanicima, ali i cijeloj javnosti da se u narednih desetak dana, u skladu sa svojim mogućnostima pridruže njihovom humanom cilju te, osim materijalne podrške, stradalima pruže i utješnu poruku spoznaje da u nesrećama koje su ih zadesile nikako nisu sami. Kako su to pojasnili u svojem pozivu, braća Petrović će sve prikupljene novčane priloge proslijediti nastradalima preko svojih prijatelja iz Ragbi kluba “Sisak – Veterani”, a u međuvremenu svaku takvu dosad preuzetu donaciju odmah objavljuju na svojim fb profilima s oznakom imena donatora, na koji način žele obezbijediti pouzdanje u transparentnost i ovog, još jednog u nizu od svojih čovjekoljubivih poduhvata.

Sasvim spontano pridružili su im se i njihovi prijatelji među ragbi veteranima iz Srbije, koji su za potrebe uplate novčanih donacija u ove svrhe otvorili račun kod “Zagrebačke banke”. Sredstva će zaprimati do 15.01.2021. godine, nakon čega će cjelokupan prikupljeni iznos također proslijediti na račun sisačkih ragbi veterana. A već u nedjelju, 10.01. sa početkom u 11,00 sati, u dresu “Matorih zmajeva” priredit će humanitarnu utakmicu protiv  RK “Borac Starčevo”, u namjeri da i na ovaj način doprinesu animiranju žitelja Srbije na što veći odziv u pomoć stradalnicima među bratskim narodom Hrvatske. Inače, RK “Matori zmajevi” nastao je kao reprezentacija ragbi veterana republika bivše Jugoslavije (BiH, HR i RS), čiji su bosanskohercegovački predstavnici pored braće Petrović, Safet Begović, Nedžad Ramić  i Rusmir Ljutvijević. Zbog stanja sa aktuelnom pandemijom i restriktivnih mjera na graničnim prelazima, bh članovi “Matorih zmajeva” spriječeni su uzeti učešće u ovoj utakmici, ali im je itekako stalo da cijeli naš region pronese priču o njihovom neraskidivom prijateljstvu, kao primjeru koji bi nam trebao ojačati vjeru u prave vrijednosti i vratiti snagu da se s većim optimizmom i suosjećanjem jednih prema drugima nosimo sa ovim sumornim vremenima.

“Prve pouzdane informacije o nemilim okolnostima, koje su pogodile žrtve nedavnog potresa u Sisku i Petrinji, ostavljajući ih bez krova nad glavom, a neke od njih i bez njihovih najmilijih, saznali smo upravo od strane naših prijatelja među ragbi veteranima iz ovih gradova, s kojima već preko dvije decenije održavamo stalne bliske kontakte organiziranjem zajedničkih turnira i provođenjem mnogih akcija pomoći osobama u stanju potrebe, jer je to jedna od glavnih misija naših veza i susreta na prostoru cijele bivše velike države,” potvrdili su nam braća Petrović, dodajući da se tragedije poput ovakvih najlakše prevazilaze međusobnim zbližavanjem kroz činjenje dobra i jačanje zajedništva svih naših ljudi, bez obzira na religiju, naciju i politiku. Iako izražavaju veliko žaljenje zbog spriječenosti za učešće u najavljenoj utakmici u dresovima voljenih “Matoraca”, ipak se nadaju skorijem svanuću za sve nas sretnijih dana, nestrpljivo očekujući usljed pandemije još prošle godine otkazan obračun snaga protiv reprezentacije ragbi veterana Tahitija, koji će spektakl označiti vrhunac igračkih karijera “Matorih zmajeva”.

S obzirom da se tlo zemljotresom unesrećenog područja Hrvatske još uvijek ne smiruje, to i na ovaj način prenosimo njihov poziv za pomoć zlatnih zeničkih i bosanskohercegovačkih srca oštećenima u potresima iz Siska i Petrinje, s napomenom da svi zainteresirani za učešće u akciji mogu kontaktirati braću Petrović putem messingera ili na broj mobitela +387603028834 – Ivan ili +38761068428 – Andrija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno