Politika

BPS – Sefer Halilović ZDK: Saopćenje za javnost

Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović ZDK: Saopćenje za javnost – BPS-Sefer Halilović smatra da je hapšenje komandanta 5. korpusa Armije RBiH Atifa Dudakovića nastavak političkog plana po kojem se Armija Republike BiH, kao legalna državna vojska, želi pretvoriti u “zločinačku vojsku” i to progresivnim podizanjem optužnica protiv njenih generala.

Do sada su pred međunarodnim i domaćim sudovima procesuirani oba komandanta Armije RBiH, četiri komandanta korpusa Armije RBiH i oko deset komandanata brigada.

Kvantitativno gledano, generali i komandanti Armije RBiH izvedeni su pred sudove kao da su napadali, a ne branili Bosnu i Hercegovinu iz čega se može isčitati politički plan pokušaja pretvaranja odbrambene Armije RBiH u “jednu od tri strane” .

BPS -Sefer Halilović građanima Bosne i Hercegovine poručuje da na ovakve pojave gledaju krajnje odgovorno, sa predznanjem da rušenje jedne države otpočinje ili završava tako što se uništavaju njeni simboli.

Taj proces je u Bosni i Hercegovini itekako odmakao i popraćen je institucionalnom i društvenom šutnjom

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno