Politika

BPS – Sefer Halilović ZDK: Neodgovorna vlada – bolesno zdravstvo – bolesna nacija?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović ZDK: Neodgovorna vlada – bolesno zdravstvo – bolesna nacija? – Regionalni odbor Povjereništva BPS -Sefer Halilović Zeničko- dobojskog kantona , smatra nedopustivim i krajnje neljudskim i nehumanim odnos aktuelne vlasti prema svim građanima – bolesnim i zdravim , kao i neefikasnim odnosom spram opravdanih zahtjeva ljudi u bijelom.

Posljedica takvog bolesnog odnosa vlasti spram pomenutih zahtjeva štrajakača u bijelom je već treća sedmica opravdanog štrajka . Gospodo koji ste na vlasti , a ujedno ste gospodari života i smrti, ne gradite građevinu tipa Kineskog zida , da vam za dogovor i usaglašavanje o zahtjevima štrajkača ljekara treba svo vrijeme svijeta, dok narod pokorno šuti i trpi !

Lako je vama VLADARI. Imate izuzetno visoka primanja i mnoge benefite – pogodnosti od vašeg vladanja. Zdravi ste pa ako se i prehladite vi se liječite kojekuda jer za to imate dobre novce sa grbače poreskih obveznika ! Vladari , okrenite se običnom čovjeku, pacijentu koji jedva čeka da ga ljekar pregleda i svim potencijalnim pacijentima! Imate li dušu i karakter ? Čini nam se da nemate.

Ali imate sve poluge vlasti u svojim rukama i bezobzirno ih koristite na uštrb običnog bolesnog malog čovjeka. Često se zapitamo ko je ovdje bolestan? Da li je to mali obični čovjek, bolesnik ili je to njegova vlast? Ne treba biti mnogo pametan da bi se dobio tačan odgovor na ovo pitanje, jer je pametnom i išaret dovoljan. Odsustvo svake odgovornosti i brige aktuelne vlasti za građane našeg kantona , daje nam za pravo da kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović javno , putem svog poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona zatraži da neodgovorni ministar zdravstva i neodgovorna i neefikasna Vlada Zeničko-dobojskog kantona , pod hitno podnesu ostavku, prije svega iz moralnih razloga!

Kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona daje bezrezervnu podršku ljekarima u njihovoj borbi za svoja prava, ali smo ujedno zabrinuti i odnosom od vlade ZDK, gdje su se Premijer i ministar , na tako davno, brzo pohvalili da su prvi potpisali Kolektivni ugovor sa ljekarima i stomatolozima, a od toga nema ništa ! Narodana poslovica : da se prvi mačići u vodu bacaju dala je pravi odgovor na medijsku euforiju Vlade i ministra zdravstva prilikom netom potpisanog Kolektivnog ugovora . Pošto je već predizborna kampanja u velikom jeku, ovo je samo jedan u nizu pokušaja onih koji vladaju , da lažnim obećanjima ponovo dođu na vlast i nastave po starom sistemu koji traje preko 20 godina!

Vladi ZDK i posebno resornom ministru zdravstva porućujemo da su obavezni raditi za narod i u korist naroda a ne samo za sebe!
Ljekarima i njihovim sindikatima želimo svu sreću u ostvarivanju svojih opravdanih zahtjeva.

Na kraju, nije teško naslutiti koja grupacija radnika je sljedeća da se javno pobuni i zatraži bolji društveni standard i status. Aferim za aktuelnu vlast!

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno