Politika

BPS – Sefer Halilović: saopćenje za javnost

BPS – Sefer Halilović: saopćenje za javnost – U organizaciji gradskih udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog pokreta iz 1941.godine, delegacija Gradske i Kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica i Zeničko-dobojskog kantona je 26. januara 2018.godine , na spomen obilježju u krugu Kazneno – popravnog zavoda Zenica, položila cvijeće i odala dužnu počast najboljim sinovinama naše zemlje.

Uz prisustvo navedenih udruženje i porodica strijeljanih zeničkih ilegalaca – aktivista NOP-a , delegacija gradske i kantonalne organizacije BPS -Sefer Halilović, još jedanput podsjeća , da se istorija ne smije zaboraviti i da se svakog trenutka treba prisjećati onih koji su za slobodu, čast, dostojanstvo i oslobođenje od okupatora, dali ono što je najvrednije – svoj život.

Njihove žrtve nisu bile uzaludne. Zahvaljujući tome mi danas postojimo i živimo i obavezni smo da im se odužimo na svaki mogući način pa i na ovaj skroman čin polaganja cvijeća , prisjećanja i evociranja uspomena na te teške ali slavne dane naše istorije.

Dvanaest ilegalaca – aktivista NOP-a sa područja zeničkih naselja (Gradišče , Tetovo i Banzolzi) položili su svoje živote , prije 75 godina sa nešto najsvetije – za SLOBODU !

Oprostiti možemo ali zaboraviti nikada nećemo!

Gradski odbor BPS-Sefer Halilović Zenica
Povjereništvo Regionalnog odbora BPS-Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: