Politika

BPS – Sefer Halilović: pismo podrške radnicima Željezare sa zahtjevom za ostavke najodgovornijih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović: pismo podrške radnicima Željezare sa zahtjevom za ostavke najodgovornijih – Stranka BPS -Sefer Halilović  ima moralnu i ljudsku obavezu da Vam pruži , u ovom trenutku,  verbalnu podršku u Vašim nastojanjima da ostvarite ono što ste pošteno i sa mukom zaradili. Vama i javnosti upućujemo svoj stav , koji nije neka predizborna laža i paralaža, jer ova stranke svijetla obraza može i mora kritikovati postojeću vlast, čiji su protagonisti na vlasti preko 20 godina, koji vedre i oblače na ovozemaljskom dunjaluku i koji se uopšte ne osvrću na onog najznačajnijeg – na radnika koji svima stvara mogućnost i uslove za egzistenciju.

Kantonalni odbor BPS – Sefer Halilović je preneražen i iznenađen , tako nonšalantnim i “mirnim” izjavama premijera Vlade Federacije BiH gospodina Novalića i njegovog ministra , izgleda običnog potrčka i egzekutora mračnih odluka , skovanih tamo negdje ,  o gušenju i ono malo Željezare , što može da funkcioniše.

Jednom riječju sramotno , neljudski, nehumano i socijalno neodgovorno!

Smatramo da vlastodršci  moraju pod hitno shvatiti da su oni ti koji su najodgovorniji za ovu agoniju preko 300 radnika Željezare i njihovih porodica. Gospodo, gospodari života i smrti,  stavite se u njihov položaj, da svaku noć liježete sa jednom jedinom željom : bože daj mi da radim svoj posao i da pošteno zaradim koru hljeba svojoj porodici i sebi ! Vi na vlasti niste i nećete ovo sebi dozvoliti jer ste se osigurali zakonima , uredbama, odlukama i ne znamo čim više, da Vam ništa ne fali : od dobre plate, slabog rada, bijelog hljeba, zaopošljavanja svog devetog koljena, zapošljavanja podobnih i poslušnih a ne stručnih i onih kojima je posao neophodan!

Gospodine Novaliću , zar Vas nije sramota, nakon tolikih imenovanih Upravnih i Nadzornih odbora kao i menadžera , koje ste Vi i Vaši prije  Vas imenovali , sada izjavite da  je to neka ugostiteljska firma a ne Željezara te da se u  rješavanje ovog problema treba da uključi grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton ! Za ovakvo stanje i ovakve izjave , gospodine premijeru, u normalnim državama se podnosi neopoziva ostavka!

To trebate i Vi uraditi zajedno sa Vašim ministrom Džindićem, ako imate imalo morala, dostojanstva , svijesti i osjećaja za socijalnu pravdu i pravo radnika Željezare.

Dok napačeni Željezarci gladuju Vi gospodo uživate, dičite se stečajnim postupkom, a šta uradiste proteklih 16 godina za koje radnici Željezare nemaju uvezan radni staž i koji nemaju plaće zadnjih 13 mjeseci ! Vlasnik ste im Vi ( Federacija BiH). Zašto se dozvolilo da Federacija BiH sama sebe krade i laže ! Obustavite sebi 13 plaća pa će te vidjeti šta to znači !

O kriminalu u Željezari ne bi smo sada . To ostavljamo nadležnim da što prije ustanove pravo stanje, a radnici Željezare sigurno znaju pravo stanje  jer su dovoljne  njihove priče i tvrdnje o tome.

Ponovo izražavamo bezrezervnu podršku radnicima Željezare u ostvarivanju njihovih  mukom stečenih prava sa porukom  građanima da  nam dolazi prilika da nas ovakvi, neodgovorni i nekompetentni nikada više ne predstavljaju i ne vladaju  na bilo kom nivou vlasti.

Pozivamo vrijeme za svjedoka!

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović  Zeničko-dobojskog kantona

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno