Ljudi

Božo Suton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DA SE NE ZABORAVI ZAVIDOVIĆKA LEGENDA – BOŽO SUTON. Šesdesetšestogodišnji Božo Suton barem pola vijeka nezobilazna je bio “maskota” nogometnih terena Željezničara, Čelika i Krivaje. Rođen na prvi dan njemačke okupacije Sarajeva, 6. april 1941., odrastao je u Zavidovićima, a zbog teške bolesti prohodao tek u 13. godini.  Umro je 28. 12. 2007. godine u Domu penzionera u Zenici.

Iako se desetine godina teško kretao, Božo je bio redovan na svim bitnijim utakmicama zavidovićkih rukometnog i nogometnog kluba “Krivaja”. Liječio ga je tadašnji klupski ljekar, Italijan dr. Cicilijani, a Zavidovićani se prisjećaju da je Božo, uz Krivaju, imao i veliku ljubav, Želju. Kad je kretao na utakmice u Sarajevo stopao je i svi navijači su ga voljeli, išao je vozom, autobusom, znao ga je svako od Zavidovića do Sarajeva, a tadašnji sportski radnici nam kažu da je, uz Želju i Krivaju zavolio je i Čelik, u ratu pogotovo, kad nije mogao do Sarajeva. Bilo je nemoguće zamisliti utakmicu nekog od ovih klubova, a da Božo ne navija na atletskoj stazi ili tik uz liniju.
Anto Nakić i dopisništvo “Avaza”, jer je “Avaz” bio posljednji koji ga je posjetio, kad su se na Bilinom polju u oktobru 2007.godine susrele na Bilinom polju njegove dvije ljubavi, Čelik i Željo, Božo je kazao “da bi volio bar gledati, kad me noge ne nose da navijam”. Nažalost, nije mu se ispunila posljednja životna želja. Božo je sahranjen u rodnim Zavidovićima.

NK Krivaja Zavidovići

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno