Zenica

Božićna čestitka KŠC Sveti Pavao Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragi prijatelji,  svaka izmjena dana i noći svjedoči nam o ljepoti svemira koji je stvoren za čovjeka, kao mjesto na kojem se čovjek treba ostvariti u punini. Bog je stvarajući ovaj svijet zbog čovjeka, stvorio noć i dan, svjetlo i tminu. Tmina treba vladati noću, a svjetlo danju…

Međutim i kada je noć, mi znamo da svjetlo vlada s druge strane našega planeta, jer ga sunce obasjava. Također, ukoliko osjećamo da je u našem životu zagospodarila tmina, trebamo biti svjesni da je s neke druge strane svjetlo. Da tamo negdje sija sunce, samo što mi nismo u mogućnosti osjetiti ga. No, iskustvo nas uči kako se ljudski život sastoji od izmjena svijetlih i tamnih trenutaka u životu – kao što svakoga dana na zemlju pada noć i sviće dan.
Danas nam se ponovno čini da u svijetu itekako vlada tmina, a dan nikako da svane.

Nalazimo se u teškim vremenima i nikako da krene na bolje. Je li to stvarno tako ili nam se čini? Je li svijetom zavladala tama, pesimizam i beznađe, ili nam se sunce samo nakratko skrilo pa ga ne vidimo, ili smo toliko oslijepili, kao krtice predugo zaronjene u zemlju, da ne vidimo sunce koje sija.

Jedno je Sunce zasjalo prije više od dvije tisuće godina i rađa se svake godine o blagdanu Božića, da obasja nas ljude što sjedimo „u tmini i sjeni smrtnoj“ (usp. Lk 1,79). Međutim, trebamo imati na umu i činjenicu da što duže boravi u tami, čovjek se više na nju privikne, pa je i zavoli, i onda se zapravo boji svjetlosti. Stoga je potrebno pobijediti strah od svjetlosti, kao što mala djeca trebaju pobijediti strah od mraka. Ipak smo mi sinovi
svjetlosti i sinovi dana (usp. 1 Sol 5,5) te bismo se tako trebali i ponašati.

Poruka Božića, jest poruka ohrabrenja i nade u svjetliju budućnost. Isus nas svojim rođenjem podsjeća tko smo, što smo i komu pripadamo. Mi smo ljudi, stvoreni na sliku Božju – Božja smo djeca i njemu pripadamo. Novorođeni Isus nas poziva da u sebi ponovno otkrijemo da smo Božja djeca i da neprestano pobjeđujemo tamu.

Stoga čestitajući ovaj Božić, želim pobuditi u svima nama nadu, koja se izgleda izgubila u ovome svijetu, a koju je Isus Krist donio na ovaj svijet i ostvario u punini. Također, želim svim ljudima sretniju novu 2021. godinu, da zakorače u nju s novim optimizmom i nadom u bolje sutra.

Vlč. mr. Vlatko Rosić,
Ravnatelj KŠC-a u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno