Ostali sportovi

Bowling: Ulazak u zanimljivu završnicu

bowling liga bih
bowling liga bih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ulazak u zanimljivu završnicu – Ni u dvadeset drugom kolu BLBiH, favoriti nisu bili pošteđeni nasrtaja „autsajdera“. Tako su odmah u utorak zakazale ekipe koje imaju visoke ambicije ove sezone, a da li će ih ovo opuštanje koštati konačnog plasmana za play off, ostaje da se vidi. U prvom meču sastali su se posrnuli Strike i zahuktali Pin pals-Čelik.

Igrači Čelika su tako na najbolji mogući način iskoristili kako dobru formu, tako i odsustvo najboljeg igrača Strike-a, Armina Husića, te su pravim malim „blickrigom“ riješili ovaj meč već u prva dva seta. Nakon dva seta vodili su 4:0 i imali 190 čunjeva, te je, zbog jako malih šansi za povratak, a i zbog forme ekipe Strike-a, ostatak meča bio samo puka formalnost gdje je Pin-pals Čelik slavio sa 3:7. U ovom meču nastupio je i igrač kola, Igor Mišić, koji je bacio prosjek 200,25 iz četiri igre.

U drugom susretu sastali su se Dalcom i Club 072. Dalcomu su prijeko potrebni bodovi da bi osigurali tu šestu poziciju koja vodi u play off, dok je Club 072 mogao iskoristiti poraz Strike-a i tako se popeti za ljestvicu više na tabeli. Prvi set odlazi u nerješeno, uz tek neznatnu prednost Dalcoma u čunjevima. U drugom i trećem setu dolazi do opuštanja igrača Cluba 072, te Dalcom dolazi do pobjede u oba seta, gdje povećavaju prednost u čunjevima na 48, te su tako sa rezultatom 5:1 ušli u zadnji set. Da je neko ponudio igračima Dalcoma da potpišu nerješeno prije susreta, prihvatili bi objeručke, tako da u zadnjem setu nisu imali šta izgubiti. Club 072 se napokon budi u zadnjem setu, ali je već bilo kasno, te Dalcom odnosi pobjedu zahvaljujući prednosti od 3 čunja, pa ovaj meč završava rezultatom 7:3 u korist Dalcoma.

Srijedu su svojim okršajem otvorili Minex i Hambone. Minex se grčevito bori za ulazak na šesto mjesto koje vodi u play off, dok je Hambone čvrsto na drugoj poziciji. Iako su igrači Hambonea protekla četiri kola igrali po principu toplo-hladno, ovaj susret su odigrali u turbo ritmu te su bacili i rezultat kola (2849) i najbolji set kola (803), kao i najbolji pojedinačni rezultat kola (Milan Hreščak 236). Slavio je ovdje Hambone 9:1, te su se sada odvojili od Strikea na drugo mjesto na velika 3 boda, a ovim porazom šanse Minexa da se plasira u play off su svedene na minimum. U drugom susretu sastali su se Zenikom i Nektar, gdje je Zenikom slavio rezultatom 9:1, te su se bodovno izjednačili sa Strikeom i Clubom 072, tako da nam u zadnja dva kola predstoji pravi mali rat između ove tri ekipe za što bolju poziciju u play off-u.

U četvrtak su igrali i trenutačni lideri na tabeli, ekipa Time-out, a  nasuprot njih stajali su igrači Amputirca. Osokoljeni pobjedom u prošlom kolu, protiv Strikea, što im je bila i druga pobjeda u nizu, Amputirci su odlučno ušli u ovaj meč da nastave seriju pobjeda, ali nedovoljno snažno za igrače Time-outa koji su, sa ovom pobjedom, ušli u mini seriju od četiri vezane pobjede. Meč završava sa visokih 1:9 u korist Time-outa, koji još uvijek ima velika 3 boda ispred svojih prvih pratioca, Hambonea, dok je ovaj poraz za Amputirce značio gubitak svih, pa čak i matematičkih šansi za plasman u play off. U drugom meču sastali su se Walter-Čelik i Ultra, gdje je Ultra slavila rezultatom 4:6. Ovo je najbolji niz Ultre ove sezone, gdje su nakon pet vezanih poraza, uspjeli svezati četiri pobjede i tako se odvojiti od ekipa koje su na samom dnu tabele, dok je ovo za Walter-Čelik crni jubilej, te su postavili novi sezonski rekord u čak 11 mečeva zaredom bez pobjede (10 poraza i 1 nerješen ishod). Svjetliju stranu ovih rekorda drže ekipe Time-out i Hambone, sa po 10 mečeva nepobjedivosti (Time-out 10 pobjeda, Hambone 9 pobjeda, 1 nerješen ishod).

Na prvom mjestu i dalje se nalazi ekipa Time-out sa 35 osvojenih bodova, odmah iza njih su Hambone sa 32 boda, a na triobi treće pozicije nalaze se  Strike, Club 072 i Zenikom sa po 29 bodova. Na šestom mjestu sada čvrsto stoji Dalcom sa 26 bodova, a sedmi je Minex sa 22 boda. Amputirac je osmi sa 19 bodova, deveti i deseti su Pin pals-Čelik i Ultra sa po 16 bodova, na jedanaestom mjestu je Walter-Čelik sa 7 bodova, dok je na zadnjem mjestu ekipa Nektar sa 4 osvojena boda.

U pojedinačnom poretku na čelu je Ramo Omerašević (181,51), prati ga Armin Husić (180,38), treći je Mahmud Rizvanović (178,71), četvrti je Nedžad Eminić (177,81) itd …

Rezultati 22. kola

Strike – Pin pals-Čelik 3:7

Dalcom – Club 072 7:3

Minex – Hambone 1:9

Zenikom – Nektar 9:1

Amputirac – Time-out 1:9

Walter-Čelik – Ultra 4:6

 

Parovi 23. kola

 Ultra – Strike

Time-out – Pin pals-Čelik

Minex – Zenikom

Walter-Čelik – Nektar

Hambone – Dalcom

Amputirac – Club 072

Hall of fame:

Najbolji timski rezultat kola – 2849 (Hambone)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 236 (Milan Hreščak)
Najbolje odigrani set – 803 (Hambone)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 200,25 (Igor Mišić)

Press služba Bowling lige BiH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno