Politika

BOSS će podnijeti krivične prijave protiv nadležnih u Gradu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javno upozoravamo gradonačelnika Grada Zenica Fuada Kasumovića i druge odgovorne u Gradskoj upravi Zenica, direktora i odgovorna lica u JP Grijanje Zenica i odgovorne u Arcelor Mittalu, ukoliko u toku dana ne donesu potrebne odluke za puštanje grijanja i ne postupe po odluci Gradskog vijeća Zenice kojom sezona grijanja počinje 15. 10. 2021. godine, te  oko 60.000 građana ostave u hladnim stanovima i javnim prostorijama – da će BOSS podnijeti krivičnu prijavu protiv navedenih lica zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog vršenja službene dužnosti ugrožavanjem javnog zdravlja u Gradu Zenica, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

BOSS upozorava na obavezu hitnog postupanja i rješenja, uz konstataciju da se nije smjelo dopustiti da se nemarnim odnosom ili grubom nepažnjom u složenim uslovima pandemije ugrožava zdravlje građana, naročito jer je Zenica i prošle godine bila u sličnoj situaciji. Ne smije se dozvoliti da se u vrijeme pandemije koronavirusa građani razbole zbog nemarnih zvaničnika, s obzirom da niske noćne temperature i tokom dana hladne zgrade i javne prostorije mogu prouzrokovati prehlađivanje građana, a posebne djece i penzionera, što u kontaktu sa koronavirusom može imati teške i smrtonosne posljedice, istakao je Kenan Gutić član Glavnog odbora BOSS-a.

Press BOSS-a, Muamer Dedić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno