Košarka

Bosnić nakon potpisa ugovora: “Bosna i Hercegovina je moj krvotok”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosnić nakon potpisa ugovora: “Bosna i Hercegovina je moj krvotok”- Nakon plasmana na Eurobasket Vedran Bosnić je dobio novi ugovor na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosnić je preporodio košarkašku selekciju naše zemlje i uspio je izboriti plasman na Eurobasket, a u Košarkaškom savez BiH su odlučili da ga nagrade za ovaj uspjeh.

Naime, Bosnić je danas potpisao novi ugovor s KS BiH, te će na klupi naše košarkaške reprezentacije ostati do kraja 2023. godine.

U KS BiH su na ovaj način pokazali da su itekako zadovoljni rezultatima koje je Bosnić ostvario s bh. košarkašima, te se nadaju da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti.

Nakon potpisa ugovora Bosnić se oglasio na Twitteru gdje je svojom porukom oduševio bh. navijače.

“Samo ću ponoviti ono sto sam rekao 12. Novembra 2018 – Bosna i Hercegovina je moj Krvotok. Velika čast, ponos i obaveza”, poručio je Bosnić.

Bh. selekcija je na prvenstvu Evrope u jako teškoj grupi sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom i Mađarskom.

Također, treba dodati da je Bosnić nedavno dobio još jedno veliko priznanje. On je proglašen za trenera godine u Belgiji, gdje njegov Mons ima sjajnu sezonu iza sebe.

On je ovaj tim odveo do finala prvenstva gdje je na kraju poražen u seriji od Oostendea.

Također, ovaj tim je doveo i do četvrtfinala Eurocupa, a njegova ekipa je prepoznatljiva po sjajnoj odbrani i velikoj borbi na parketu.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno