Rekreacija

Bosna Rafting Proljeće 2016.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna Rafting Proljeće 2016. – 20./21.03.2016. godine rafteri Sportsko – rekreativnog kluba Bosna dočekali su proljeće na obalama rijeke Bosne.

Prvi dan u nedjelju 20.03.2016. po lijepom i sunčanom vremenu održano je prvo kolo lige BiH u raftingu R6 i ovim takmičenjem je otvorena rafting sezona u BiH. Ovogodišnja staza spusta išla je od Lašve pa preko Janjičkih bukona do Zenice, dok se disciplina sprint veslala u centru grada. Domačini su nastupili sa tri ekipe, muškom juniorskom i seniorskom te ženskom seniorskom ekipom. Osim ekipa iz BiH učestvovala je i ekipa Rastočki Mlinari iz Slunja (HR) gdje su zauzeli treće mjesto, seniorska ekipa SRK “Bosna” Zenica završila na drugom mjestu, dok je RK Dajak klub iz Banjaluke bio prvi. U ženskoj konkurenciji SRK “Bosna” Zenica je zauzela prvo mjesto. Podjelom diploma i pehara najboljim ekipama završio se prvi dan.

Drugi dan ponedjeljak 21.03.2016. je tradicionalno prvi dan proljeća i naša zenička „Čimburijada“ iako je bilo kišno vrijeme formirao se vodeni vozić i plovio na rijeci Bosni. Regata je bila od Drivuše do Zenice i učešće u regati su uzeli učenici, studenti, zenička udruženja i gosti, naši prijatelji rafteri iz Tuzle, Olova, Zavidovića, Kaknja, Žepča. Završetkom regate nije bio kraj druženja nego nastavak uz ručak na obali rijeke Bosne.

Zahvaljujemo se svim gostima koji su učestvovali u promociji rijeke Bosne, raftinga kao sporta u našem gradu i nadamo se da će slijedeće godine doći u većem broju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno