Politika

Boris Britvar: Otvoreno pismo Gradonačelniku i Predsjedavajućem GV Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Boris Britvar: Otvoreno pismo Gradonačelniku i Predsjedavajućem GV Zenice
-Gradonačelniku Zenice, g.Fuadu Kasumoviću
-Predsjedavajućem GV , g.Goranu Bulajiću

Poštovani gradonačelniče,

u skladu sa Vašim izjavama na današnjoj sjednici Gradskog vijeća u okviru razmatranja prijedloga Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana “Trg Alije Izetbegovića” želim skrenuti pažnju na izrečene neistine i uvrede na moju adresu.

1. Insinuacija da sam ja autor teksta koji je vijećnica gđa.Meliha Salčinović pročitala na sjednici Gradskog vijeća je apsolutno neprihvatljiva, samim tim što je sve pomenuto ispod moje intelektualne i stručne razine, što je Vama, gospodine Kasumoviću, vrlo dobro poznato, a što je nakon izrečene neistine potvrdila i gđa.Salčinović.

2. Vaša izjava da sam zahtijevao funkciju savjetnika gradonačelnika i da ste me htjeli izbaciti kroz prozor je apsolutno neistinita, a što mogu potvrditi g.Pedja Kojović, g.Edin Forto i gđa.Meliha Salčinović koji su zajedno sa mnom bili na sastanku kada ste me pokušali privoliti dodjelom funkcije po mojoj želji u zamjenu za šutnju i podršku Rebalansu Budžeta za 2018.godinu.
Istina je, da ste od mene tražili da svojim znanjem i iskustvom pomognem gradu, što sam i prihvatio, ali uz uvjet da iz Gradske uprave odu Vaši prvi suradnici koji su i nanijeli najveću štetu našem gradu u posljednjih 15 godina, a Vi vrlo dobro znate koji su to, obzirom da i danas rade protivno interesima grada, a osobito u oblasti urbanizma i gradske imovine.

3. Morbidna je činjenica da me čak dovodite i u vezu sa HDZ-om u smislu navodne opstrukcije razvoja grada, iako dobro znate šta sam učinio za grad Zenicu u posljednjih 30 godina, ali i ako ne znate, bitno je da znaju građani Zenice, što je za mene mnogo značajnije.

Razumijevajući da je rast i razvoj grada uslovljen širokom mrežom društveno-ekonomskih faktora i okolnosti, smatram da je briga o javnom interesu i zajedničkim dobrima, kao i poštivanju Zakona Bosne i Hercegovine, veoma važna u procesu planiranja i realizacije globalne slike Zenice, nastavit ću svoj rad za boljitak moga grada bez obzira na Vaša destruktivna razmišljanja.
Poznata mi je činjenica da je demokratska procedura u Zenici savršenstvo jednostavnosti, Vi g.Gradonačelniče predložite svoju listu želja, Gradski vijećnici dignu ruku(obično “lijevu”) i tako počinje i završava Zakon i demokracija koju plaćaju građani iz Budžeta Grada.

To je kraj priče i početak kraja.

A na kraju, pozivam Vas na javno izvinjenje i demant, a u suprotnom ovaj igrokaz će imati sudski epilog.

S poštovanjem,
Boris Britvar, dipl.ing.arh.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno