Nogomet

Borac izbacuje Čelik iz Premijer lige BiH !?

Borac izbacuje Čelik iz Premijer lige BiH !? – Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na 44. redovnoj sjednici u Sarajevu, koju je vodio predsjednik Saveza Elvedin Begić, večeras je zaključio da je sezona u Premijer ligi Bosne i Kupu i Hercegovine bila regularna.
Ipak, s obzirom na to da je finiš sezone protekao uz dosta negodovanja pojedinih osoba i kluba, te glasina o namještaljkama, članovi Odbora pozvali su sve one koji imaju eventualna saznanja o bilo kakvim sumnjama u regularnost takmičenja, da ih dostave tužiocima NSBiH i drugim nadležnim organima Saveza.

Jedna od tema članovi Odbora večeras bila je i žalba Borac na licencu za Premijer ligu koja je izdata Čeliku.
Ali sa obzirom na to da banjalučki klub u žalbi nije naveo nikakve pojedinosti, Odbor je dao nalog Odjelu za licenciranje da preispita Čelikovu aplikaciju, te pozvao Borac da u NSBiH pošalje dokaze za svoje tvrdnje.

Prema saznanjima Sport Primusa, riječ je o dugovanjima koje Čelik ima prema bivšim trenerima i igračima, a koja su promakla Odjelu za licenciranje. Iz istih izvora saznajemo da je riječ o dugu prema Vlatku Glavašu i Eldinu Adiloviću.

Preneseno sa sportprimus.ba

loading...