Naše

Bojan, Ivan, Tomislav i Siniša!?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Bojan, Ivan, Tomislav i Siniša!?
 
U vikendu koji je iza nas u sarajevskoj Skenderiji održan je finalni turnir Kup-a BIH za košarkašice. Nakon velike borbe trofej pobjednika pripao je ekipa Play off-a koja je savladala ekipu Čelika sa 75:72. Zeničanke su odigrale prvo poluvrijeme sjajno i Sarajke nisu imale odgovor na njihovu izvrsnu igru.
Međutim, ono što je uslijedilo u drugom poluvremenu okrenulo je tok utakmice u potpuno drugom smjeru. Sudijski kriterij se naglo promijenio nakon nekih 15-ak minuta odmora i „tuča“ u sportskom smislu koju su pustili, ali jednostrano na stranu domaće ekipe donijela je pad u igri ekipe Čelika što su domaćini iskoristili i upisali pobjedu 75:72.
Sudijska trojka koja je dijelila (ne)pravdu na ovom meču bila je Bojan Jovanić, Ivan Miličević i Tomislav Stapić. Komesar Saveza koji je aminovao sve sudijske odluke bio je Siniša Jakovljević.
Ono što me raduje kao novinara jeste činjenica da je finalni susret prenosila državna televizija, pa je cjelokupna bosanskohercegovačka javnost mogla na djelu vidjeti kako stvari funkcionišu u Savezu. Ono što je još tragičnije jeste činjenica da su ispod koša sa osmjehom na licu cijelu utakmicu presjedili generalni sekeretar Dubravko Barbarić i tehnički sekretar Nataša Bašović.
Da podjeli zadovoljstvo sa pomenutim dvojcem samo je još nedostajao predsjednik Saveza Aleksandar Fulurija, ali za njega je ženska košarka očito manje prioritetna.
Ekipa Čelika u svojim redovima ima osam košarkašica koje još uvijek nisu punoljetne, od preostale četiri dvije su ispod 20 godina, dok su dvije starije od 20 godina. Namjerno ovo pišem da svi oni koji budu čitali ovaj tekst uvide starosnu strukturu ekipe Čelika. Zašto?
Odgovor na ovo pitanje je izuzetno jednostavan. Samo one i njihov trener znaju koliko su znoja i krvi prolili da bi došli ovdje gdje su sada, da bi trojica sudija iz samo njima znanih razloga uzeli stvari u svoje ruke i direktno odlučili o ishodu finalne utakmice. Da li je ovo budućnost bh košarke procjenite sami.
I da pomenuti sudijski trojac nije napravio samo igračice Čelika budalama već i klub govori činjenica da su svi klubovi učesnici finalnog turnira Kup-a, pa tako i Čelik, morali donijeti uplatnicu kao dokaz da su uplatili takse za sudije i komesare.
Žalosno da žalosnije ne može biti i ono što se nameće kao zaključak svega jeste da košarkaškom Savezu i košarkaškom sportu u našoj državi pod hitno treba Ivica Osim. 
Nedžad Glibo, novinar


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno