Ostali sportovi

Bodovi karijere na evropskom nivou za Alena Bičakčića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na FIS nacionalnom prvenstvu Hrvatske (NC) na Sljemenu uz učešće 15 nacija: Austrija, Velika Britanija, SAD, Italija, Slovenija, Argentina, Japan, Rumunija…, te brojnih takmičara iz Svjetskog i Evropa kupa (Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš i mnogi drugi) naš perspektivni mladi skijaš Alen Bičakčić, član Ski kluba „ZE-2010“ zablistao je ponovo, osvojivši bodove karijere 78.22 u slalomskoj trci.

Iako su uslovi na stazi bili teški zbog proljetnih temperatura i lošeg kvaliteta snijega, Alen je uprkos visokom startnom broju 59 doskijao do 19. mjesta nakon fenomenalne druge vožnje sa zaostatkom od samo 0,80 sekundi za prvoplasiranim Rodeš Istokom iz Hrvatske.

Do završetka sezone ostalo je još samo par trka, od kojih su sljedeće u Banskom (Bugarska) gdje će Alen skijati rame uz rame s Albertom Popovom još jednim takmičarem iz Svjetskog kupa koji je među 15 slalomaša na svijetu.

Želimo mu puno uspjeha i nove bodove karijere.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno