Kultura

BNP Zenica objavljuje poziv na audiciju za novi međunarodni koprodukcijski projekat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosansko narodno pozorište Zenica je 18. juna objavilo poziv na audiciju povodom rada na novom međunarodnom koprodukcijskom projektu „Othello“ prema drami Williama Shakespearea i u režiji makedonske rediteljice Nine Nikolić. Audicija je objavljena za izbor jedne glumice do 35 godina starosti, uključujući i studentice III ili IV godine studija glume na umjetničkim akademijama, odnosno diplomirane glumice do traženih godina starosti. Rad na projektu će se odvijati u dvije faze: 24. juni – 28. juli 2019. godine i od 15. oktobra do dana premijere predstave u BNP Zenica koja je planirana za subotu, 16. novembra u okviru manifestacije Evropska noć teatra – Noć teatra BiH 2019. Premijerna izvedba „B“ planirana je za srijedu, 4. decembar 2019. godine u Makedonskom narodnom teatru.Audicija će se održati u periodu između 24. i 28. juna na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, prema naknadno utvrđenim terminima i satnici.

Cjelokupan tekst poziva na audiciju i traženi monolog za pripremu moguće je u PDF formatu preuzeti na slijedećem linku sa stranice BNP Zenica (rubrike: BNP → Audicija):
https://www.bnp.ba/bnp/component/k2/item/774-audicija



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno