Kultura

BNP: Za šta biste dali svoj život?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BNP: Za šta biste dali svoj život?- Prije zvaničnog završetka 66. pozorišne sezone, u ponedjeljak, 27. juna na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u 20 sati odigrana je prva pretpremijerna izvdba autorskog projekta Harisa Pašovića ”Za šta biste dali svoj život?” u velikoj regionalnoj koprodukciji East West Centra Sarajevo, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta “Promena” iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház.

Zenička premijera je planirana za mjesec septembar, u okviru niza premijernih zbivanja i događaja u tom mjesecu kojima zenički teatar planira svečano otvoriti svoju novu, 67. umjetničku sezonu 2016/2017, a premijere u Novom Sadu i Sarajevu su planirane tokom dolazeće jeseni.
U ansambl predstave su uključeni mladi glumci iz Novog Sada i Sarajeva, te višestruko nagrađivana glumica BNP-a Lana Delić.

Reditelj i autor Haris Pašović je o ovom velikom projektu izjavio: „Pitanje: ‘Za šta bih dao život?’ je strašno ozbiljno i zahtijeva ozbiljan odgovor. Većina nas ima na umu da bi dala život da sačuva bližnjeg svog, ali ako oduzmemo taj dio koji se kod većine ljudi podrazumijeva i koji je pitanje instinkta, ostaje veliko polje ideja za koje čovjek bi, ili ne bi dao život. Također, kada smo u relativnom miru, kao sada, onda je to i intelektualno pitanje.“
Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno