Kultura

BNP predstavom „Pukotina“ obilježava Međunarodni dan žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U susret 8. martu – Međunarodnom danu žena, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u srijedu, 7. marta u 19.30 sati će biti odigrana predstava „Pukotina“, nastala prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije. Ovom izvedbom predstave „Pukotina“ u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti obilježen Međunarodni dan žena. Posvećujemo je svima onima koji se ponose biti ženom i onima kojima su voljeli barem jednu ženu u svom životu.

Predstava tematizira položaj žena u posttranzicijskom društvu, njen odnos unutar porodice, društva, situacije u kojima se svakodnevno susreće sa svim onim ulogama koje kao žena ima – supruga, sestra, majka, zaposlena žena…

Glumački ansambl predstave sačinjava pet glumica BNP-a: Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Snežana Vidović, Sabina Kulenović i Faketa Salihbegović-Avdagić, koje igraju širok dijapazon likova. Osim toga izvršavaju i brojne druge glumačke zadatke i funkcije u predstavi: od promjena scenografskih elemenata, do proizvođenja onomatopejičnih zvukova i muzike. U predstavi „Pukotina“ smjenjuju i miješaju elementi drame i monodrame, farse i burleske, igrokaza i mjuzikla, do elemenata teatra sjenki i dokumentarističkog teatra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno