Kultura

BNP gostovao u Srebrenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U skopu obilježavanja Dana Srebrenice Bosansko narodno pozorište Zenica i East West Centar Sarajevo, sinoć su u Domu kulture Srebrenica gostovali sa svojim koprodukcijskim projektom “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, u režiji Harisa Pašovića.

Ova višestruko nagrađivana predstava je svoju premijernu izvedbu imala u decembru 2012. godine, nakon čega je izvedena u velikom broju gradova u BiH i regiona, ostvarivši i zapažene rezultate na domaćim i regionalnim teatarskim festivalima. Oko ovog umjetničkog projekata BNP Zenica je okupilo umjetnike iz cijelog regiona, a njime se željelo otvoreno progovoriti od aktuelnim drušvenim, odgojno-obrazovnim, političkim i socijalnim temama sa kojima se svakodnevno susreću ne samo građani i građanke BiH, nego i cijelog svijeta.

Izvedbom predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Srebrenici, BNP Zenica i EWC Sarajevo željeli su dati svoj doprinos kulturnoj manifestaciji “Dani Srebrenice 2015″ i razvoju umjetničke i kulturne scene Srebrenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno