Kultura

BNP gostovao u Srebrenici

U skopu obilježavanja Dana Srebrenice Bosansko narodno pozorište Zenica i East West Centar Sarajevo, sinoć su u Domu kulture Srebrenica gostovali sa svojim koprodukcijskim projektom “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, u režiji Harisa Pašovića.

Ova višestruko nagrađivana predstava je svoju premijernu izvedbu imala u decembru 2012. godine, nakon čega je izvedena u velikom broju gradova u BiH i regiona, ostvarivši i zapažene rezultate na domaćim i regionalnim teatarskim festivalima. Oko ovog umjetničkog projekata BNP Zenica je okupilo umjetnike iz cijelog regiona, a njime se željelo otvoreno progovoriti od aktuelnim drušvenim, odgojno-obrazovnim, političkim i socijalnim temama sa kojima se svakodnevno susreću ne samo građani i građanke BiH, nego i cijelog svijeta.

Izvedbom predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Srebrenici, BNP Zenica i EWC Sarajevo željeli su dati svoj doprinos kulturnoj manifestaciji “Dani Srebrenice 2015″ i razvoju umjetničke i kulturne scene Srebrenice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem