Zabava

BNP 15.01.: Tako ti je mala moja…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova predstava, uz potpuno novog Mahalca koji će vas totalno opčiniti, autorice Indire Kučuk-Sorguč bit će premijerno izvedena u Zenici 15. januara, u Bosanskom narodnom pozorištu.
“Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” naziv je novog autorskog djela Kučuk-Sorguč, koja je sa predstavama “Ja, mahaluša” i „Ja, mahalac“ doživjela do sada nezabilježen uspjeh na “daskama koje život znače”.
U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić.
Ova hit komedija svoju je praizvedbu imala u Sarajevu, 5. decembra u Kamernom teatru 55 i sjajno je prihvaćena. Svih pet sarajevskih izvedbi rasprodate su sedmicama prije što je dokaz vrhunske izvedbe čija je kvaliteta potvrđena i u Splitu, 13. decembra, kada je „Mahalac“ izazvao salve smijeha i kada su Splićani četiri puta glumce pozvali na bis.
Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.
On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“ jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi.
U Zenici je tumač glavne role Nerman Mahmutović mnogo igrao na sceni BNP-a i postao miljenik profilirane zeničke publike a sve ranije predstave autorice Kučuk-Sorguč ovdje su dočekane u euforičnom maniru. Kabare „Ja, mahaluša“ poslije Sarajeva najviše je – čak 15 puta igrao u Zenici i uvijek pred prepunim teatrom.
Zenico, spremi se za predstavu koja će vas ostaviti bez daha i nasmijati do suza.
Filter Produkcija

Plakat za predstavu u Zenici

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno