Ostali sportovi

BL BiH: Time–out zaustavio Zenikom

bowling liga bih
bowling liga bih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BL BiH: Time-out zaustavio Zenikom – Sedmo kolo otvoreno je u utorak susretom ekipa Dalcom i Strike. Strike je slavio sa maksimalnih 10:0 uz odličnu igru Armina Husića sa prosjekom od 207,33 iz tri igre. Manje uvjerljivu pobjedu slavio je Club 072 nad Nektarom rezultatom 9:1.

Srijedu su otvorili igrači Pin pals – Čelika i Minexa. Da ovo neće biti baš tako lagan meč za igrače Minexa, pokazalo se u prva dva seta koja su pripala igračima Pin pals – Čelika, te su tako vodili sa 4:0 i imali 82 čunja viška. Treći set u potpunosti pripada ekipi Minexa, uspjevaju dobiti set i preokrenuti čunjeve u svoju korist. Mogli su Minexovci i do punog plijena, ali je meč završio nerješeno 5:5, što se ispostavilo na kraju kao najrealniji ishod ovog meča. U drugom meču sastali su se Time – out i Zenikom, te je Time – out nastavio gdje je stao prošlo kolo. Odličnu formu potvrdili su i u ovom kolu, te su tako uspjeli nanijeti visok poraz do sada neporaženoj ekipi Zenikoma rezultatom 9:1

Četvrtak nije bio ništa manje uzbudljiv. Prvi meč ovog dana odigrali su Walter – Čelik i Hambone. Igrači i igračice Walter – Čelika su dobro parirali Hambone-u prva dva seta, te je bilo 2:2 uz prednost Hambone-a od samo jednog čunja. Iako je odlično odigrala prva dva seta (prosjek 199,00), Sanela Sarajlić je morala sjesti na klupu zbog povrede koju vuče već duže vrijeme, pa se njen izlazak itekako osjetio u igri Walter – Čelika, te su tako igrači Hambone-a odnijeli i treći i četvrti set i ovaj meč završava rezultatom 2:8 u korist Hambone-a. Nešto docnije, Amputirac je slavio protiv ekipe Pio/Mio rezultatom 9:1.

Na tabeli tako i dalje vodi Zenikom sa 12 bodova, a prate ga Strike i Time-out sa po 10 bodova. Hambone zauzima četvrto mjesto sa 9 bodova, dok su na petom Dalcom, šestom Club 072 i sedmom Minex sa po 8 bodova. Amputirac je osmi i ima 7 bodova, a na devetom i desetom mjestu su Pin-pals – Čelik i Walter – Čelik sa 5, odnosno 4 boda. Na samom dnu su Ultra sa 3 boda, te Nektar i Pio/Mio bez bodovnog učinka.

U pojedinačnom poretku sada je prvi Armin Husić (184,61), drugi je Elvedin Sinanović (184,17), dok je na trećem mjestu Enver Tabaković (182,54) itd …

Rezultati 7. Kola

Dalcom – Strike 0:10
Club 072 – Nektar 9:1
Pin Pals-Čelik – Minex 5:5
Time- out – Zenikom 9:1
Walter-Čelik – Hambone 2:8
Pio/Mio – Amputirac 1:9
Slobodna ekipa Ultra

Parovi 8. Kola:

Strike – Pio/Mio
Zenikom – Dalcom
Minex – Time – Out
Ultra – Walter- Čelik
Hambone – Club 072
Nektar – Pin-pals – Čelik
Slobodna ekipa Amputirac

Press služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno