Biznis

Biznis inkubator Zenica: od 2004. ugostio više od 150 preduzeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biznis inkubator Zenica: od 2004. ugostio više od 150 preduzeća – Biznis inkubator Zenica predstavlja „dom“ za uzgajanje novih preduzeća koji svim potencijalnim poduzetnicima čiji poslovni plan obećava realne mogućnosti razvoja, obezbjeđuje povoljne uslove rada, početne prostorije, administrativno – poslovnu podršku, savjetovanje i drugu pomoć, kako bi u 3-4 godine razvili preduzeće, sposobno da pod tržišnim uslovima uspješno radi. Dakle, to su sistemi kojima je svrha uspostavljanje poslovne infrastrukture koja služi privrednim subjektima da u što kraćem vremenu postanu tržišno aktivni, te profitabilni.

Upravljanje Biznis inkubatorom Grad Zenica je od samog osnivanja Inkubatora, 2004. godine, povjerio Agenciji ZEDA.

Biznis inkubator Zenica nudi kombinaciju usluga, a sve one omogućavaju brz i uspješan poslovni razvoj. To je set infrastrukturnih i kompetitivnih prednosti koje idu u prilog poduzetniku.

-„Kontinuirano radimo na tome da našim građanima stvaramo optimalne uslove za realizovanje poslovne ideje i njihov poslovni poduhvat svesrdno podržavamo, ponajprije u početnoj fazi kada je i najpotrebnije. Naše aktivnosti u saradnji s Gradom Zenicom i partnerima,  doprinose tome da se u Zenici pobudi poduzetničko razmišljanje, razvija poslovna kultura, kreira povoljan poslovni ambijent, pospješuje samozapošljavanje i nastanak novih preduzeća“ – rekli su iz Agencije ZEDA.

Danas Biznis inkubator broji 42 privredna subjekta s oko 200 zaposlenih, a do sada je kroz BiZ prošlo više od 150 preduzeća.

-„Veoma smo ponosni na sve one koji su se razvili i svoje poslovanje nastavili. Nekoliko najuspješnijih je kupilo parcelu u Poslovnoj zoni Zenica 1 i izgradilo objekte ili je taj proces pak u toku. To nam je vjetar u leđa i pokazatelj da zajednički radimo pravu stvar“ -ponosni su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno