Politika

Bivši SDP-ov premijer ZDK optužio Heleza: Prvo što si uradio bilo je da za 2.000 KM naručiš alkohola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fikret Plevljak, nekadašnji premijer Zeničko-dobojskog kantona koji je tu funkciju obnašao ispred SDP-a, objavio je zamjerku na račun budućeg državnog ministra odbrane Zukana Heleza.

“Zukane, narod je i nama dao šansu 2010. koju smo žestoko zahe*ali, prvo što si uradio kao ministar naručio si na državni trošak 2.000 KM alkohola”, napisao je Plevljak na Twitteru.

On je ovo napisao kao reakciju na Helezovo obraćanje u kojem je optužio kadrove SDA da su “podijelili državu”.

 

“Isto to uradio je još jedan naš drug, nije više na ovom svijetu pa neću da ga imenujem, kada sam došao u njegovu kancelariju ostao sam paf kada je otvorio komodu i pitao nas šta ćemo popiti. Za svog mandata nisam na račun države kupio ni sarajevsku pivu od 1 KM”, napisao je još Plevljak.

Inače, Helez je u svom obraćanju žestoko krtikovao SDA, a povodom plakata koji su osvanuli u Sarajevu na kojima se čelnici stranaka trojke etiketiraju kao izdajnici te ih se naziva djecom ratnog zločinca Fikreta Abdića.

“Gospodo iz SDA, vaši kadrovi su podijelili BiH i priznali entitet Republiku Srpsku. Time ste izdali i podijelili državu koju smo vam 1990. cjelovitu predali kao Republiku Bosnu i Hercegovinu”, naveo je, između ostalog Helez.

Kako je rekao, Fikreta Abdića je iznjedrila SDA 1990. godine.

“Fikret Abdić je bio istaknuti član SDA te je bio na listi SDA i dobio je puno više pojedinačnih glasova od vašeg tadašnjeg predsjednika Alije Izetbegovića. Većina današnjih članova Stranke demokratske akcije glasali su za Fikreta Abdića i to u većem omjeru nego za Aliju Izetbegovića. Prema tome vi ne samo da ličite na babu nego je babo vaše čedo”, rekao je.

Uputio je poruku i onima koji pozivaju “na proteste i na paljenje”.

“Želim da vam poručim da vas se mi ne bojimo posebno kada onako u polupijanom stanju u udobnoj TV fotelji zajampureno prijetite da ćete ponovo paliti. Budite sigurni da nećemo nijemo posmatrati kao 2014. godine kako palite Predsjedništvo BiH i sjedište ostalih državnih institucija radi vaših fotelja. Gospodo foteljaši, branit ćemo našu državu BiH kako od vanjskih neprijatelja tako i od domaćih izdajnika željnih vlasti!”, naveo je Helez.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno