Nogomet

Bivši predsjednik NK Čelik osuđen na tri mjeseca zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bivši predsjednik NK Čelik osuđen na tri mjeseca zatvora- Nogometni klub Čelik trenutno se nalazi u Kantonalnoj ligi ZDK, a prema rezultatima iz prvog dijela sezone i ambicijama, Zeničani bi trebali naredne sezone igrati u višem rangu. Dug je put oporavka i stabilizacije kluba s Bilinog polja, budući da su se mnogi koji su klubom vladali ponašali sve samo ne domaćinski, odnosno zadužili su klub za velike iznose, s toga će proći nekoliko godina, da bi se NK Čelik izdigao i postavio na zdrave noge, naravno ako današnja Uprava bude radila posao, kako to radi posljednjih pola godine.

Mnogi se postupci vode protiv osoba koje su radile u NK Čelik, a kako saznaje naš portal, odnosno u našem posjedu je jedna presuda kada su u pitanju odgovorne osobe u NK Čelik.

Selvedin Šatorović, bio je predsjednik NK Čelik od 05. januara do 14. juna 2017. godine, u tome periodu Šatorović se zajedno sa ostalim ljudima u klubu (Beganović, Isaković, Babić, Mušović) prihvatio teškog zadatka da izbori opstanak u Premijer ligi nakon velikog bodovnog deficita nakon prvog dijela sezone.

Uz dosta opstrukcija, problema, tužbi, uspjeli su zajedno sa stručnim štabom, igračima i velikom podrškom navijača izboriti opstanak u Premijer ligi, te osigurati Licencu za narednu sezonu. Ipak ovaj bivši predsjednik kluba dobio je krivičnu prijavu, odnosno zbog neregularnosti u tome periodu završio je pred Općinskim sudom u Zenici.

Kako piše u Presudi koju imamo u posjedu, Selvedin Šatorović je kriv da je nesavjesno postupio, te je bez konsultovanja v.d. generalnog direktora u to vrijeme Adnana Nuhagića potpisao je Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja od 06.06.2017. godine između nogometaša Mahira Karića i NK Čelik Zenica isplatio nogometašu 11.000 KM dug, koji je u stvarnosti iznosio 9.140,84 KM. Ovim gestom Šatorović je počinio krivično djelo Nesavjestan rad u službi iz člana 387.stav 1.KZ FBiH pa se na osnovu tog člana i propisa osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zatvora.

Osim njega Sud je naložio i da Mahir Karić vrati novac u iznosu 1859,16 KM NK Čelik u roku od mjesec dana od pravomoćnosti Presude. Očekuje se da će se osuđeni u ovom predmetu žaliti na Kantonalnom sudu, tako da će ova priča još trajati, a vrijeme će pokazati ko je bio upravu.

Ovo je jedan od nekoliko procesa koji su se vodili, odnosno koji se još vode protiv ljudi koji su upravljali NK Čelik. Očekuje se u narednom periodu da će pri kraju privesti još nekoliko slučajeva koji se vode,a vezani su za NK Čelik.

Sigurno je da svi navijači ovog kluba žele da svi oni koji su klub zadužili i svi oni koji su zloupotrijebili svoje pozicije u klubu nesavjesnim radom, odgovaraju pred licem pravde, te da se na neki način nadoknadi šteta koja je nanijeta klubu s Bilinog polja.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno