Ostali sportovi

Bivši nogometaši NK Čelik, Anel Dedić i Mahir Karić, pojačanja MNK „Neimari“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Anel Dedić i Mahir Karić, bivši nogometaši NK Čelik, su nova pojačanja Malonogometnog kluba (MNK) “Neimari” iz Zenice.

U klubu MNK „Neimari“ su zadovoljni rezultatima i igrom u protekloj polusezoni, koju su završili na prvom mjestu kao jesenji prvaci Prve futsal lige FBiH, grupa 1.

Ambicije „Neimara“ su svake sezone da se plasiraju u Play off i da se bore za ulazak u Premijer ligu BiH.

U zimskoj pauzi prvenstva uprava „Neimara“ odlučila je pojačati tim sa dva poznata premijerligaška imena, Anel Dedić i Mahir Karić.

-Momci, dobro došli u našu porodicu. Želimo vam puno uspjeha, puno postignutih golova u protivničkim mrežama i puno bodova braneći boje našeg kluba. Čast nam je jer ste dio nas -, poruka je sa oficijelne facebook stranice MNK „Neimari“ Zenica.

Mahir Karić je tokom nogometne karijere  nosio dres zeničkog Čelika, Rudara iz Kaknja, GOŠK-a, Olimpika, Sarajeva, Travnika, Akzhayika, Slobode, Borca, United Cityja, Radnika iz Bijeljine i Mladosti DK. Anel Dedić je nastupao za visočku Bosnu, Vitez, Čelik, Teutu i Mladost DK.

Inače, jesenji prvak, zenička ekipa MNK „Neimari“ je sa bilansom od šest pobjeda, od toga četiri domaće pobjede, protiv ekipa Vitez (2:1), Centar (5:0), Novi Travnik (12:2) i Futsal Željezničar (7:2), dvije gostujuću protiv Drine u Goraždu (2:8) i DiaBiH na Ilidži (5:6), te jedan poraz u Žepču (2:6).

U prvoj sezoni takmičenja, 2019/2020, MNK „Neimari“ su se plasirali u samu završnicu za ulazak u Premijer ligu, ali je te sezone, za malo bolja bila ekipa MNK Bosna Kompred iz Tuzle.

Prošle sezone, 2020/2021, „Neimari“ su završili su na drugom mjestu, a u Play off za prvaka otišla je ekipa MNK Iskra Vrbas iz Bugojna. Ciljevi „Neimara“ svake sezone su da se plasiraju u Play off i da se bore za ulazak u Premijer ligu BiH, naravno i u tekućoj sezoni, 2021/2022.

E.Imamović

Foto sa MNK „Neimari“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno