Nogomet

Bivši kapiten se vratio kući: Kenan Horić novi igrač NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Horić novi igrač NK Čelik – Iskusni defanzivac danas je dogovorio sve uslove oko povratka u NK Čelik, a dogovor je postignut na godinu i pol. Zeničanin se tako nakon pet godina vraća na Bilino polje i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za zadnju liniju Zeničana.

Nakon Bajraktarevića sigurno da će dolazak Horića dodatno ojačati ekipu kojoj na proljeće slijedi grčevita borba za opstanak.

Kenan Horić je inače prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je ubilježio 22 nastupa. Zatim se vratio u Antalyaspor, ali nije dobio šansu za igru što je bio znak da raskine ugovor s turskim klubom.

U januaru 2019. godine potpisao je za Mladost iz Doboja kod Kaknja, za koju je upisao 25 nastupa, postigavši jedan gol.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno