Nogomet

Bivši kapiten Čelika postao predsjednik FK Borac iz Tetova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bivši kapiten Čelika postao predsjednik FK Borac iz Tetova – Kao što smo već pisali u Kantonalnoj ligi ZDK u sezoni 2020/21 takmičit će se 10 klubova, od čega čak pet iz Zenice.

Riječ je o NK Čelik, NK Nemila. OFK ZSK, NK Fortuna, te FK Borac iz Tetova, koji se nakon gašenja 2017. godine ponovo aktivirao. FK Borac je osnovan 1946. godine i klub je koji ima dugu tradiciju, međutim prije tri godine je ugašen.

Ipak zahvaljujući dvojici mještana Tetova, a i dvojice zaljubljenika u nogomet ovaj klub je ponovo krenuo s radom. Predsjednik kluba je 30-godišnji Aldin Šišić, bivši igrač ovog kluba i nekadašnji kapiten Čelika. Zajedno s njim klub će voditi i Miralem Šišić, koji će biti direktor kluba.

Ovaj dvojac završio je svu potrebnu papirologiju i seniori Borca naredne sezone igrat će u Kantonalnoj ligi ZDK. Dok se ne završi renoviranje njihovog stadiona u Tetovu, Borac će igrati svoje utakmice na Kamberovića polju u Zenici.

Plan je da u narednoj godini ovaj klub oformi i omladinske selekcije kluba, kao što je to nekada bio slučaj, a i sam Aldin Šišić svoju karijeru je počeo u Borcu, gdje je kao talentovani mladić prešao u Čelik, gdje je ostvario zavidnu karijeru i još uvijek je aktivni igrač. Posljednji klub za koji je nastupao je češki Sokol Hostoun, a pored ovog kluba i Čelika igrao je još za Dravu, Vitez, Velež, Slobodu, Mladost i Slogu.

Svakako da će biti veoma interesantno u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK zbog brojnih gradskih derbija u Zenici, budući da je pola lige sastavljeno od klubova iz Zenice.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno