Ljudi

Bivši bh. reprezentativac i supruga u biznisu sa dijamantima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bivši fudbalski reprezentativac Jasmin Burić trenutno brani u poljskom Zaglebiju, ali pored fudbala razvio je i biznis sa dijamantima.

Nekadašnji čuvar mreže Zmajeva, u razgovoru sa medije u Poljskoj, govorio je o biznisu koji je razvio sa supurugom Lejlom Grabus Burić.

“Supruga i ja vodimo kompaniju ‘Grabus Diamonds’ koju smo osnovali u Poljskoj prije tri godine. Bavimo se prodajom nakita i dijamanata. Ideja se ‘rodila’ kada sam igrao u Izraelu, a moja žena je završila specijalni kurs o dijamantima. Odlučili smo da se okušamo u ovoj industriji i za sada je ovo naš zajednički projekat van nogometa”, kazao je Burić.

I supruga Lejla ranije je u medijima govorila o da se Grabus, da njihov rad podliježe najvišim standardima, kada je u pitanju ovaj posao.

„Strogo se pridržavamo procesa Kimberley i svih povezanih rezolucija UN-a. Prije prodaje ili izrade prekrasnog nakita, dijamanti se šalju u laboratorij za ocjenjivanje dijamanata na sveobuhvatnu procjenu. Svaki dijamant se procjenjuje prema kvaliteti 4C: težini u karatima, boji, čistoći i rezu, uz ostale karakteristike.Isključivo radimo s dijamantima koji imaju GIA (Gemološki Institut Amerika) certifikat. GIA je vodeći svjetski autoritet u gemologiji više od 80 godina, tj. ime kojem se najviše vjeruje na svijetu u ocjenjivanju dijamanata i identifikaciji dragulja. Također, svi plemeniti metali koji se koriste u našem nakitu certificirani su od Ureda za ispitivanje u Tel Avivu ili Poznanu, u skladu sa propisima Evropske Unije”, navela je Jasminova supruga Lejla, u ranijim medijskim istupima.

Jasmin Burić branio je tri utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u karijeri je počeo u zeničkom Čeliku, zatim je nastupao za Lech Poznan i Hapoel Haifu.

Najveći trag Zeničnin je ostavio u dresu Lecha, gdje je zabilježio 210 utakmice. Također je dva puta bio prvak Poljske, a sa Lechom je uzeo jedan Kup i dva Superkupa.

Izvor: vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno