Biznis

BIT Camp: prijave još danas !

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbrojavanje je počelo! Istek prijava za BIT Camp – edukaciju i zaposlenje u IT sektoru – Dvanaest sati prije isteka roka za prijave za drugu generaciju edukacijskog programa BIT Camp pristiglo je više od 1200 aplikacija inteligentnih, vrijednih i upornih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine. Među njima se nalaze studenti i inžinjeri elektrotehnike i matematike, ali i ekonomisti, filozofi, arhitekti, politolozi zainteresovani za edukaciju i zaposlenje u vodećim IT kompanijama u BiH. Druga generacija BIT Camp-a educirat će za direktno zaposlenje u vodećim IT kompanijama u BiH 50 polaznika, koji kroz kompleksan i iscrpljujući proces selekcije pokažu potencijal da postanu vrhunski software developeri.

Rigorozan selekcijski proces BIT Camp-a koji se odvija u tri faze (online aplikacija, trosatni psihometrijski test i intervju) prepoznat će one najbolje među njima. Iz BIT Alijanse, pokretača BIT Camp-a, navode da su impresionirani brojem aplikanata koji su pokazali vrhunske sposobnosti rješavanja problema i uložili zavidan nivo truda i vremena kako bi kvalitetno ispunjenom aplikacijom unaprijedili šanse za prolazak u drugu fazu selekcije. Ističu da će svi aplikanti koji do 05. aprila uspješno ispune online aplikaciju putem web stranice www.bitcamp.ba i postignu zadovoljavajući broj bodova biti pozvani u naredni krug pismenog testiranja koji će biti održan sredinom aprila 2015.

bitc05042

Za one najbolje od najboljih biti će osigurane dvije pune stipendije za potpuno besplatno učešće u BIT Camp-u. Svi ostali uspješni kandidati dobiti će stipendiju u iznosu od 7.000 KM, ali se očekuje da snose dio troškova za školarinu u iznosu od 1.500 KM da bi dokazali svoju motiviranost za učešće u programu. Stipendija je nepovratnog karaktera osim u slučaju odustanka od BIT Camp-a tokom obuke ili odbijanja ponude za zaposlenje jedne od članica BIT Alijanse. Također, uz podršku donatora će biti obezbijeđen smještaj za određeni broj polaznika koji ne žive u blizini Sarajeva.

Trenutno su polaznici prve generacije BIT Camp-a u samoj završnici edukacije iz oblasti Java/Android development-a i aktivno se spremaju za buduća radna mjesta u vodećim domaćim IT kompanijama, osnivačima Udruženja BIT Alijansa (AtlantBH, Authority Partners, DevLogic, Green River Media, PING i Zira). U fokusu je rad na timskim projektima kojima se simulira stvarno radno okruženje kroz obim projektnih zadataka, primjenu agilne metodologije (SCRUM) u razvoju software-a kao i kroz mentorski proces i posjete IT kompanijama s ciljem umrežavanja i razmjene iskustava.

Za prijavu nisu potrebna nikakva predznanja iz oblasti IT-a. Sve informacije o BIT Camp-u kao i aplikacijski formular nalazi se na službenoj web stranici: www.bitcamp.ba , a više informacija o uslovima i samom programu možete pročitati i u prethodno objavljenim člancima na portalu www.Zenicablog.com  i na službenoj Facebook stranici.

Ukoliko volite rješavati probleme i smatrate da ste inteligentni, uporni i vrijedni, iz BIT Alijanse vas pozivaju da do 05. aprila ispunite aplikaciju na www.bitcamp.ba  i možda baš vi postanete jedan od 50 najboljih BIT Camp Brains!

BIT Camp se realizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), te u saradnji sa projektom MarketMakers podržanim od strane Švicarske vlade i Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno