Zabava

Bina za Evroviziju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do Evrovizije u Beču ostala su još četiri mjeseca, dovoljan period za realizaciju koncepta bine koji je sada prezentovan javnosti, saopćio je COPRESS – Sarajevo.

Ukupno 1.288 dekorativnih stubova formirat će ogromno oko preko bine i simbolizovat će zajedništvo kultura, zemalja i ljudi. Ogromno oko koje se proteže duž cijele pozornice široko je 44 metra, visoko do 14,3 metara i duboko do 22 metara. Na sve stubove je moguće projektovati LED tehniku i na taj način stvarati razne svjetlosne igre.

Površina pozornice unutar oka široka je 14,2 metra i cijelom dužinom prekrivena LED podom ukupnog promjera od jedanaest metara. U pozadini konstrukcije je veliki LED zid širok 26 i visok 8,5 metara koji se na sredini može rasklopiti u širinu do 13 metara. Dizajn pozornice, tehnička realizacija i režija najvećeg muzičkog televizijskog događaja povjereni su najboljima iz struke. Za vizuelni koncept pozornice zadužen je Florian Wieder, dobitnik nagrade Emmy, čije su reference 16 dodjela MTV nagrada, brojne emisije za talente, dvije Evrovizije i koncertni zvijezda poput grupe U2, Beyonce i Jennifer Lopez.

Wieder objašnjava da je izazov Evrovizije veličina ove produkcije, a da pri tome ne misli na fizičku veličinu, već sve što se dešava oko cijelog događaja sa 39 nacije učesnice. Al Gurdon je angažovan za svjetlosne efekte i, takođe, je nagrađivan Emmyjem za svoje izvanredne svjetlosne efekte. Iza njega su mnogi veliki događaji poput Američkog idola, revije “Victoria Secret Show“, show na poluvremenu američkog Super Bowla i dvije Evrovizije.

Gurdon naglašava da mu se kod Evrovizije najviše sviđa što mora napraviti mnogo različitih svjetlosnih koncepata .
“Naš zajednički cilj je da za 200 miliona gledalaca predstavimo spektakularnu i šarmantnu Evroviziju iz Beča, glavnog grada muzike“, izjavio je režiser Kurt Pongratz.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno