Info

Bilbordi sa QR kodom na graničnim prijelazima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliki značaj za promociju i dostupnost turističkih destinacija Bosne i Hercegovine stranim turistima predstavljaju bilbordi sa QR kodom
postavljeni na svim većim graničnim prijelazima u BiH, pomoću kojih turisti mogu preuzeti smart phone aplikaciju za mobilne telefone s turističkim destinacijama 38 partnera u projektu “Digitalni turistički BH itinerer”.

U prvom kontaktu nakon ulaza u BiH turistima je pružena mogućnost jednostavne dostupnosti raznovrsnih turističkih sadržaja, jer se oni nalaze na Google mapi koja je sastavni dio smart phone aplikacije.

Bilbordi sa QR Codom postavljeni su na ulazima u BiH početkom augusta u okviru kampanje “Laganini kroz BiH” koju realizuje Rotor organizacija za razvoj turizma regije iz Doboja, a traje od 30. juna do 30. septembra.

Kampanja je sastavni dio projekta “Digitalni turistički BH itinerer” koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Projekt promovira i digitalizira turističke atrakcije radi povećanja broja stranih turista u gradovima/općinama u Federaciji BiH i Republici Srpskoj uz upotrebu savremenih sredstava promocije putem interneta, društvenih mreža, mobilnih telefona, kao i emitovanja radio i TV turističkih emisija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno