Ljudi

Bilal Isaković

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teška vremena izvlače ono najbolje i najgore iz ljudi. Pred milionima ljudi s Bliskog istoka, izbjeglicama koji su pobjegli iz domova spašavajući živu glavu, dugačak je put. Oni će svoju sreću pokušati naći u zemljama zapadne Evrope, a pred njima je težak put i borba da bi svojoj djeci osigurali bolji život.

U BiH ih još nema, no deseci hiljada njih su jedan od najvećih islamskih blagdana Kurban-bajram dočekali u našem najbližem susjedstvu – Hrvatskoj. I dok ima i onih koji šire paranoju, strah i dezinformacije o izbjeglicama, mnogo je onih koji pomažu ovim nesretnim ljudima.

Zeničanin Bilal Isaković, predsjednik humanitarne organizacije “Islam my life”, želio je malo olakšati put promrzlim ljudima i nezaštićenoj, uplašenoj djeci koja su krenula u neizvjesnost. U organizaciji Udruženja “Hava” iz Donjeg Vakufa i “Islam my life” u proteklom periodu prikupljeno je više od 5.000 bajramskih paketića za djecu iz Sirije. Sokovi, hrana, bojanke uljepšali su teške dane mališanima, a Isaković je istaknuo da ne misli da je uradio nešto posebno, već samo ono što je dužnost svakog čovjeka – pomogao onima kojima je pomoć neophodna. Bilal Isaković rođen je u Zenici 29. juna 1970. godine. Oženjen je i otac četvero djece.

(Avaz)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno