Info

BIHAMK: Kolovozi mokri i vlažni, u višim predjelima zaleđeni, vožnju prilagoditi stanju na putevi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se, prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

– Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i preko mostova i vijadukta, upozoravamo na zaleđen kolovoz. Uslijed izrazito niskih temperatura, djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno – nasglašavaju.

Dodatno, u jugozapadnoj Bosni (na širem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada) jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), na području Viteza, kao i na dionicama u sjeveroistočnoj i istočnoj Bosni.

Zbog učestalih odrona iz BIHAMK-a izdvajaju puteve Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ-Sanski Most, zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most – kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

– Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protječe uz kraća zadržavanja – navodi se u izvještaju Informativnog centra Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.    



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno