Info

BiH: Vozila funkcionera i dalje imaju prednost ispred kola Hitne pomoći

Vozila funkcionera i dalje imaju prednost ispred kola Hitne pomoći
Vozila funkcionera i dalje imaju prednost ispred kola Hitne pomoći
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: Vozila funkcionera i dalje imaju prednost ispred kola Hitne pomoći – Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je danas predložene izmjene Zakona o osnovama sigurnosti sаоbrаćаја nа putеvimа u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač zastupnik Damir Arnaut.

Nakon rasprave zaključeno je da se izjašnjavanje o ovom zakonskom prijedlogu odgodi dok Komisija ne dobije pismeni stav Vijeća ministara BiH o njemu.

Arnaut je, pojašnjavajući predložene izmjene, kazao da prema trenutnom rješenju, vozila pod pratnjom, dakle vozila funkcionera, imaju pravo prvenstva nad vozilima hitne pomoći i vatrogasnim vozilima.

Dodatno mišljenje
„Moj prijedlog traži da se to promijeni, da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima koja prevoze funkcionere“, pojasnio je Arnaut.

Komisija za saobraćaj i komunikacije će zatražiti od Kolegija Predstavničkog doma produženje roka za 20 dana za dostavljanje mišljenja o prijedlogu ovog zakona.

Izvor: Al Jazeera



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno