Košarka

BIH: visok poraz od Latvije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz od Latvije rezultatom 71:48. Latvija je bila puno bolja i sasvim zasluženo došla do trijumfa. Već na samom kraju prve četvrtine su imali prednost rezultatom 18:11, a drugu dionicu igre su dobili rezultatom 18:12. Na poluvremenu su imali prednost od trinaest poena, a rezultat je glasio 36:23. Dobijaju treću četvrtinu meča rezultatom 14:12 i na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je glasio 50:35 za naše protivnice.

Do kraja su uspjele sačuvati ovu visoku prednost i dodatno je povećati. Najefikasnija igračica u redovima naše reprezentacije je bila Melisa Brčaninović sa 14 poena, dok je Nedžla Kovačević ubacila 11. Na drugoj strani je najbolju partiju pružila Dinija Pavelsone sa 23 ubačena poena. Naše djevojke bi pobjedom nad Irskom u posljednjem kolu osigurale prolaz u drugu fazu takmičenja. Irska u dosadašnjem dijelu nema niti jednu pobjedu, a nadamo se da će naše djevojke uspjeti osigurati ovaj trijumf.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno