Nogomet

BIH U21 tim u Trening kampu u Crkvicama dočekuje mlade Portugalce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BIH U21 tim u Trening kampu u Crkvicama dočekuje mlade Portugalce – Službena press konferencija „U-21“ tima BiH uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Portugalom održana je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Predstavnicima medija su se obratili selektor Vinko Marinović i igrači Eldar Čivić i Zinedin Mustedanagić. Marinović je izjavio:

„Portugal je najjača ekipa u našoj grupi, pripadaju samom vrhu evropskog fudbala. Redovni su na završnicama velikih takmičenja, imaju kontinuitet u radu i izuzetno su jaki i sada. Problem nam predstavlja izostanak nekoliko bitnih igrača, ali ono što smo planirali, to smo odradili na ovim treninznima. Spremni smo za sutra i nadam se da će igrači prenijeti na teren sve ono što smo radili ovih dana i pokazati entuzijazam koji je potreban za ovakvu utakmicu.“ Selektor je još dodao:

„Naravno da smo pratili protivnika i znamo šta možemo da očekujemo od njih. Oni su kvalitetni u svim segmentima igre. Znamo i šta mi moramo da uradimo. Pokušaćemo kontra napadima da ih ugrozimo, jer oni igraju ofanzivno i očekujem da ćemo imati dosta takvih situcija. Vježbali smo to na treninzima i vidjećemo koliko ćemo biti uspješni sutra.“ Eldar Čivić koji će sutra kao kapiten predvoditi ekipu je rekao:

„Atmosfera je na nivou. Znamo svi ko nam dolazi, respektujemo ih. Ipak oni dolaze nama u goste i tu smo da damo svoj maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat.“ Slično razmišlja i Zinedin Mustedanagić:

„Prvi put sam tu i tek sam se upoznao sa ekipom. Svi su zaista korektni i prihvatili su nas koji smo novi u timu na najbolji način. Očekuje nas teška utakmica protiv jakog Portugala. Moramo se boriti najbolje što znamo ukoliko želimo da ostvarimo dobar rezultat.“ Igrači su nakon konferencije za medije odradili trening. Meč Bosna i Hercegovina-Portugal počinje utorak u 15:30 u TC NS/FS BiH u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno