Nogomet

BIH U17 – BIH U16 4:0 – dva gola Mašića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici danas je odigran kontrolni meč između “U-17” i “U-16” selekcija BIH, a pobijedili su stariji reprezentativci rezultatom 4:0 (0:0).

Po dva gola na susretu su postigli Amir Mašić i Seid Behram.

Selektor Sakib Malkočević je izjavio je, da je utakmica bila dobra provjera pred nastupe “U17” selekcije u elitnom krugu kvalifikacija za evropsko prvesntvo.

– Iskoristili smo slobodan termin i pozvali igrače iz naše lige i poprilično sam zadovoljan. U prvom poluvremenu se i “U-16” selekcija pokazala kao kvalitetna ekipa, iako se tek formira. U “U-17” timu se vidjelo da nedostaje nekoliko standardnih igrača, ali bilo je tu i nekih novih koji su skrenuli pažnju na sebe. Mogu biti zadovoljan prikazanim, ali ima tu još prostora za napredak. Do kvalifikacija ćemo biti spremni – kazao je Malkočević.

On je prokomentarisao i Sedmu kvalifikacionu grupu u kojoj će bh. mladim nogometašima protivnici biti Češka Republika, Mađarska i Škotska.

– U grupi smo u kojoj su ekipe uglavnom izjednačene po kvalitetu. Mi smo u zadnje dvije-tri godine pokazali da se možemo ravnopravno nositi i s najboljim. Ne možemo ništa obećati, ali daćemo se od sebe – dodao je Malkočević.

Utakmice elitnog kruga kvalifikacija igrat će se od 20. do 25. marta. Po dvije najbolje ekipe iz osam grupa izborit će nastup na finalnom turniru u Bugarskoj (od 6. do 22. maja).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno