Info

BiH u regionalnom sporazumu o smanjenju cijene roaminga za zemlje Zapadnog Balkana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH u regionalnom sporazumu o smanjenju cijene roaminga za zemlje Zapadnog Balkana – Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa o učešću Bosne i Hercegovine u Regionalnom sporazumu o smanjenju cijene roaminga za zemlje Zapadnog Balkana.

Zaključeno je da će BiH potpisati ovaj sporazum početkom aprila na  Digitalnom samitu u Beogradu. Bosna i Hercegovina će zatražiti da se početak njegove primjene prolongira do 31. 12. 2019. godine.

Dugoročno gledano, ovaj sporazum će omogućiti jačanje telekomunikacijskog tržišta u BiH, zaštitu potrošača, bolju konkurentnost i transparentnost elektronskih komunikacija, nastavak unapređenja i saradnje u vezi s daljnjim snižavanjem cijena usluga roaminga u regionu, na osnovu jednakosti i uzajamne dobrobiti, povećanje tržišnog takmičenja i smanjenje cijena roaminga za korisnike

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno