Zabava

BiH u prvoj polufinalnoj večeri

BIH NASTUPA U PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI
BIH NASTUPA U PRVOJ POLUFINALNOJ VEČERI
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH u prvoj polufinalnoj večeri- U Stockholmu, gradu domaćinu ovogodišnjeg Eurosonga, danas je održan žrijeb za redoslijed nastupa u dvije polufinalne večeri Eurosonga 2016, te će predstavnici BiH nastupati u prvoj polufinalnoj večeri, saopćila je bh. delegacija Eurosonga.

Direktan plasman u finale ostvarile su Švedska, Italija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Španija, a ostalih 37 predstavnika podijeljeni su u dva polufinala, te će u prvom nastupati 18, a u drugom 19 predstavnika zemalja učesnica.

Takmičenje će biti održano u dvorani “Ericcson Globe” u Štokholmu, kapaciteta 16.000 mjesta, a domaćin takmičenja je javni servis Švedske SVT.

Na prvoj polufinalnoj večeri, 10. maja, u prvoj grupi nastupaće Hrvatska, Finska, Moldavija, Armenija, Grčka, Mađarska, Rusija, Nizozemska, San Marino, a u drugoj grupi Azerbejdžan, Kipar,
Malta, BiH, Estonija, Česka Republika, Crna Gora, Island i Austrija.

U prvoj grupi druge polufinalne večeri, 12. maja, nastupaće Latvija, Bjelrousija, Irska, Švicarska, Makedonija, Australija, Litvanija, Poljska, Izrael, Srbija, a u drugoj grupi su Albanija, Bugarska,
Danska, Gruzija, Rumunija, Slovenija, Norveška, Ukrajina i Belgija.

U finalu, 14. maja, učestvovaće ukupno 26 zemalja, a kvalificiraće se po 10 zemalja iz obje polufinalne večeri i šest zemalja koje imaju direktan plasman.

Žrijebom je odlučeno i kada će zemlje koje su se direktno plasirale u finale glasati tokom polufinala, a tačan redoslijed nastupa u obje polufinalne večeri biće određen na sastanku šefova delegacija, koji će se održati 14. i 15. marta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno