Info

BiH: U narednih 15 dana uglavnom nestabilno vrijeme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: U narednih 15 dana uglavnom nestabilno vrijeme – Nakon perioda s više sunčanih sati i blagim porastom temperature, za vikend i početkom sljedeće sedmice, prema dostupnim prognostičkim materijalima, moguće su obilnije padavine.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas su objavili vremensku prognozu za period od 12. do 25. maja, koji će obilježiti uglavnom nestabilno vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA).

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavaće oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine se prognoziraju za drugi dio dana. Uz kišu mogući su i povremeni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Od srijede djelimična stabilizacija vremenskih prilika. Očekuje se više sunčanih sati i blagi porast maksimalne temperature tokom dana, navode iz FHMZBiH.

Jutarnje temperature vazduha u Bosni variraće od 7 do 12 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 14 do 18. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 17 i 21, u Hercegovini od 20 do 25. U Posavini i Krajini maksimalne temperature do 15 stepeni.

Za vikend i početkom sljedeće sedmice, prema dostupnim prognostičkim materijalima, moguće su obilnije padavine. Nastavak sedmice od srijede, 2. maja karakterisaće nestabilno promjenjivo vrijeme s čestim pljuskovima i grmljavinom. Više nestabilnosti moguće je u Bosni. Minimalne temperature zraka varirat će između 6 i 12 stepeni Celzijusa u Bosni, do 15 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 20 i 26 stepeni, zaključuju iz FHMZBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno