Ostali sportovi

BiH u Biver Kriku sa sedam takmičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Biver Kriku je počelo 45. svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju koje će trajati do 15. februara. U zimskom centru u američkoj državi Kolorado najbolji skijaši i skijašice borit će se za odličja u pet disciplina (spust, superveleslalom, veleslalom, slalom, kombinacija).

Među njima bit će i sedmero skijaša iz Bosne i Hercegovine. U muškoj konkurenciji predstavljat će nas Igor Laikert (jedini će nastupiti u svim disciplinama), Marko Šljivić, Marko Rudić i Emir Lokmić te u konkurenciji skijašica Žana Novaković, Amira Halilović i Šejla Merdanović.

Prvi nastup na SP-u sutra će imati Laikert u kvalifikacijama za superveleslalom. On je već doputovao u Biver Krik, dok bi ostali reprezentativci na put trebali krenuti 7. februara.

– Kompletan put i boravak naše delegacije u Biver Kriku finansirat će isključivo Skijaški savez BiH. Troškovi iznose približno 40.000 KM. Situacija u Savezu je stabilna zahvaljujući podršci i Međunarodnoj skijaškoj federaciji i Međunarodnoj biatlon uniji – istakla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH.

U pratnji bh. takmičara bit će predsjednik bh. saveza Mario Laikert te treneri Saša Kurt, Nedžad Mirojević i Željko Šljivić. Takmičenje će biti održano na stazama “Birds of Prey” i “Raptor”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno