Info

BiH: Sunčano i vruće do srijede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini u nedjelju je vrijeme pretežno sunčano vrijeme, a lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle, javlja Anadolu.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ), u ponedjeljak će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni Celzijusa.

Isto vrijeme prognozira se i za utorak, kada vjetar biti slab, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 37, na jugu zemlje do 39stepeni Celzijusa.

U srijedu će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

U četvrtak će u Bosni biti djelomično vedro. Jači pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32, na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno