Nogomet

BiH protiv Egipta želi igrati 28. marta na “Grbavici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH protiv Egipta želi igrati 28. marta na “Grbavici” – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. marta mogla bi odigrati prijateljsku utakmicu sa Egiptom na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Kako su za Anadoliju potvrdili u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), u toku su pregovori sa Egipćanima, a eventualni dogovor oko odigravanja susreta mogao bi biti postignut tokom naredne sedmice.

U N/FS BiH kažu i da su ”relativno blizu dogovora, te da im je želja da se utakmica odigra na Grbavici“, stadionu čija će istočna tribina do tada biti izgrađena.

BiH je protiv Egipta igrala i u pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U martu 2014. godine, Egipćani su u Innsbrucku (Austrija) pobijedili popularno zvane ”Zmajeve”, rezultatom 0:2.

Ukoliko bude postignut dogovor sa Egiptom, nacionalni tim BiH u Sarajevu igrat će prvi put poslije augusta 2013. godine kada je na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” poražen od Sjedinjenih Američkih Država – 3:4.

Tri dana prije mogućeg odigravanja susreta sa Egiptom izabranici selektora Mehmeda Baždarevića na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sastat će se sa Gibraltarom u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”. Poslije četiri kola, BiH je treća u grupi ”H” sa sedam bodova, pet manje od Belgija i tri od Grčke. Kipar i Estonija imaju po tri, dok je Gibraltar bez bodova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno